Stockholmsbyråerna som flyttar in i WeWork, färre kvadrat räcker

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Sedan första juni återfinns fler och fler svenska webb-, reklam- och digitalbyråer i WeWorks nya jättebyggnader på Regerings- och Malmskillnadsgatan. Inte så få av dem var tidigare hyresgäster på det andra co-working (och ”digitaliseringslabb”) komplexet Epicenter. Men som efter några år nu väljer att flytta sitt kontrakt till den amerikanska kontorshotellsledaren.

Det är lite mer begränsad yta man hyr in sig på. Ett normalt tal i moderna kontorslokaler är att klara av en medarbetare på 12 kvadratmeter, i snitt. I WeWorks fall är det istället satt till 6 kvadratmeter per hyresgäst och medarbetare.

0m2
per medarbetare är WeWork byggt för

Rum på mellan 10 och 20 kvadrat har t ex Marketing Automation-rådgivarna LeadFront, open source webbyrån Stormfors och hela Episerver Commerce fokuserade byrån Cloud Nine. De flesta har valt WeWork då de inser de kan:

  • Dela konferensrum och allmänna ytor
  • Förlägga kick-offen till ett annat WeWork kontor i världen
  • Ta del av kontaktuppgifter till kontorslokala juristen och ekonomen
  • Få gratis folköl och finfika
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  De dominerar i nya Martech Stack Vendor Map 2023

..samt framförallt klarade sig med något mindre. Annars Göteborgsbaserade AKQA har valt ett litet rum på enbart 4-5 kvadrat i det nya kontorskomplexet.

Inom kort går även hela svenska Microsofts flyttlass från Akalla. De vill däremot ha flera hela våningsplan för att rymma alla Azure produktchefer och egna rådgivare. Sitecore-ägarna EQT hyr de båda översta våningsplanen i toppen av byggnaden. De är på totalt 4700 kvadratmeter, resurskonsulterna Netlight har våningsplanet därunder som är på 3500 kvadratmeter. Spotify har hyrt ett eget hus bredvid. Andra av de 180 hyresgästerna inkluderar SUP46 bolagen, Klarna, Antler, Kitab Sawti, Revolut Sweden, Twitch, Talent Venture, Tiptapp och Neo4j.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nyheterna i Gartner Magic Quadrant B2B Marketing Automation 2023, Microsoft klättrar

Att välja mindre kan ha med priserna att göra. De ligger på 4500 kr per månad för tillgång till co-working. Det kostar 5500 kronor i månaden med eget skrivbord och från 10 000 kronor (prutat till 9000 kronor för de första sommargästerna) för skrivbord i egna kontorsrum.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss