Telenor sjösätter nytt martech upplägg, kundupplevelse motsvarande Spotify

In Adobe AEM, Analys / Statistik, CDP, DMP, CXM, Martech, Nyheter, Online Marketing, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Adobe Experience Cloud och svenska Telenor har under sommaren berättat mer om de kundupplevelseprojekt och digitala marknadsförändringar man genomfört den senaste tiden.

Telenor Martech Owner Patricia Eng beskriver det som att man gått från ett tidigare kampanj- och annonsbaserat upplägg till mer av en kunddatabaserad hantering av all kommunikation mot konsument och företagskunder.

Christian Thrane CMO/Head of Consumer Div. anser att vi har mycket avancerade svenska kunder och att operatören måste kunna leverera tjänster och kundupplevelser motsvarande de som Spotify och Google erbjuder.

Vi har mer på samma ämne:  Real Madrid knyter ihop offline och online, byter från Dynamics 365 till Adobe AEM

Telenor ser sig själva som en late-bloomer och ser nu en del fördelar med att inte behövt gå i bräschen och kostsamt ta alla smällar och lärdomar först. Som de konkurrerande operatörerna kan ha upplevt de senaste åren.

Arbetet ska ha strömlinjeformats tillsammans med den tidigare omfattande agila förändringen i arbetssätt samt omorganisationen Telenor utfört. Med det nya ”cross-competence arbetet” ska marknad få bättre tillgång till kunddata och andra viktiga egenskaper för att kunna skapa denna typ av smartare insikter. Telenor ska vara en användare av bl a Adobe Campaign, Adobe Analytics och Adobe Dynamic Tag Management. Men även av Salesforce Marketing Automation (Pardot) och Salesforce CRM.