Tiki-toki erbjuder sajter animerade tidslinjer

In Javascriptramverk, Play-kanal / Multimedia by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

IDG.se tillhör de som på senare tid har börjat lägga till Tiki-toki animerade, HTML5-baserade tidslinjer / timeline.

http://www.tiki-toki.com/assets/images/home-new/duration-timeline.jpg

De går att göra med 3D-effekter, med paralella linjer samt med tillhörande multimedia. Men främst får användaren en linje som via sidoscroll knyter ihop puffar med länkar till författade artiklar om samma artikelämne.

Tidslinjen förses även med en widget som passar i smalare artikelkolumnbredder. Det finns en gratisvariant samt betalvarianter som erbjuder publicering av flera linjer samt större anpassningsmöjligheter.

Just denna typ av vy och djuplodad navigation inom ett artikelämne har MKSE tidigare talat om som något som skulle kunna locka besökare bakom en paywall (se slutet av denna artikel från 2010).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Rekordaktiv eventperiod, nu har årets första digital- och webbtävling avgjorts, vinnare är..

expressen tidigare artiklar

På ämnet innovativ tidslinjehantering för att behålla en läsare var Expressen.se’s mobila tidslinje ”Tidigare aritklar” från förra veckan (av Fjord) snyggt utförd. Den använde en prickad, sidoscrollande linje för att ge mobila användare en helhetsvy över relaterat innehåll.

Leave a Comment