Umbraco lägger ned

In Featured, Microsoft .NET, Nyheter, Open source PHP, Umbraco by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Umbraco open source CMS har beslutat lägga ned utvecklingen av den efterlängtade, femte versionen "Jupiter" av CMS:et. Det ska ha varit ett beslut som växt fram de senaste månaderna, skriver ansvarige dansken Paul Sterling. Umbraco 5 blev ett för omfattande "monster" när communityt tillsammans försökte bygga upp den nya .NET-lösningen. Nu börjar arbetet helt om från början, med det tidigare fokuset på enkelhet och öppenhet. Stora delar av Umbraco-communityt blev mycket besvikna att åter igen behöva...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Nja, det ska inte skrivas om.
    Beslutet som togs vara att förbättra version 4 istället för att skriva om 5’an.
    Det har onekligen debaterats om huruvida det är bra eller dåligt, men jag gissar att det slutligen föll på att femman var för komplex, det var svårt för communityn att bidra med något – förutsatt att man inte var raketforskare. Det gäller core-projektet, men kanske främst möjligheten att bygga modulära paket. Det blev för svårt helt enkelt.

    Här finns en bättre och vidare förklaring: http://umbraco.com/follow-us/blog-archive/2012/6/13/v5-rip.aspx – kolla gärna på Keynoten som länkas till i slutet av bloggposten också.

    Det finns ett initiativ på att få femman att leva vidare, för tillfället under namnet Rebel CMS, vilket jag antar kommer förändras med tiden. Om de får det att funka. http://www.rebelcms.com/

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.