Umbraco lägger ned

In Featured, Microsoft .NET, Nyheter, Open source PHP, Umbraco by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Umbraco open source CMS har beslutat lägga ned utvecklingen av den efterlängtade, femte versionen "Jupiter" av CMS:et. Det ska ha varit ett beslut som växt fram de senaste månaderna, skriver ansvarige dansken Paul Sterling. Umbraco 5 blev ett för omfattande "monster" när communityt tillsammans försökte bygga upp den nya .NET-lösningen. Nu börjar arbetet helt om från början, med det tidigare fokuset på enkelhet och öppenhet. Stora delar av Umbraco-communityt blev... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at SEK1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Nja, det ska inte skrivas om.
    Beslutet som togs vara att förbättra version 4 istället för att skriva om 5’an.
    Det har onekligen debaterats om huruvida det är bra eller dåligt, men jag gissar att det slutligen föll på att femman var för komplex, det var svårt för communityn att bidra med något – förutsatt att man inte var raketforskare. Det gäller core-projektet, men kanske främst möjligheten att bygga modulära paket. Det blev för svårt helt enkelt.

    Här finns en bättre och vidare förklaring: http://umbraco.com/follow-us/blog-archive/2012/6/13/v5-rip.aspx – kolla gärna på Keynoten som länkas till i slutet av bloggposten också.

    Det finns ett initiativ på att få femman att leva vidare, för tillfället under namnet Rebel CMS, vilket jag antar kommer förändras med tiden. Om de får det att funka. http://www.rebelcms.com/

Leave a Comment