Vad får reklambyråerna som förvärvar VR-kompetens?

In CXM, Nyheter, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Är VR-byråer det nya att handla upp efter att förvärvet och integrationen av service design-gänget teoretiskt är avklarad? Så kan det bli om högkonjunkturen håller sig och London är er förebild.

Där har hypade byrån Elmwood med fem kontor i bl a några amerikanska städer valt att köpa upp lokala Framework Creative. En byrå som de senaste åren specialiserat sig inom olika varumärkesupplevelser i virtual reality, 360, mixed reality och argumented reality.

Goda nyheter för t ex Caroline Roth, Emma af Robson och Patrik Buckaus svenska VR-byrå Warpin Media. Vilken typ av ny kompetens innebär det i praktiken knyts till byråerna då?

Den sistnämnda har valt att (eller strävar efter att) jobba med teknisk kunskap inom:

  • Amazons Lumberyard (och licensierade CryEngine), Unity, Unreal Engine 4 samt tillhörande C# eller C++ programmering
  • Samt Maya, 3D Studio Max, Substance Painter, ZBrush och Mudbox för det grafiska inom VR

London-bolaget som nu går in i Elmwood verkar främst fokuserat på de grafiska delarna och att skapa i Maya och 3D Studio Max. De är även enbart tre anställda och har inte växt mer under tio (!) år, så Elmwoods förvärv verkar vara mycket av PR-mässigVill du läsa hela den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto. Det är helt gratis.

Använd registreringslänken för att bli MKSE medlem nu.Så kommer du åt allt MKSE.com Premium innehåll. Idag och framöver. Genom att registrera dig hjälper du till att hålla MKSE.com levande. Formuläret tar runt 15 sekunder att fylla i.

Redan medlem? Påpassligt. Logga in här!

I vissa webbläsare kan en sidomladdning eller F5 klick behövas efter din första inloggning.

Varför bli medlem? MKSE Medlemmar vet mer. Är steget före.