Världens populäraste CMS enligt Builtwith Trends

In Drupal, Ektron, Featured, Nyheter, Open Text Web Solutions, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström7 Comments

Builtwith har med Trends skapat en översikt över plattforms- och teknikval från inmatade URL:er på egna BuiltWith.com. Tillsammans med statistik från Quantcast Top Million ser augusti 2010 siffrorna ser ut som följer:

Dominans för Drupal och vBulletin alltså. Men notera att BuiltWith hanterar WordPress som ett bloggverktyg (ett dominerande sådant) och inte ett CMS.

Gör ni som MKSE.com, CMSWire m fl branschprofiler och ser på WordPress 2.7 – WordPress 3.0.1 som ett CMS så visar det sig att Drupal enbart är en tiondel, eller 9,8% så stora som WordPress. WordPress ligger bakom hela 99993 användarinmatade webbsajter (54264 + 31,907 + 12,971 + 78 + 764 i WP Cache) jämfört med Drupals 9883 användarinmatade webbsajter.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Balder satsar på Microsoft Dynamics 365 och Drupal för bättre kontroll på affären

I övrigt noterbart att de amerikanska, kommersiella aktörerna Ektron, Vignette OpenText och PaperThin CommonSpot (som kostar $19500) har så pass imponerande siffror. De sitter var och en på mellan 7% till 3% av marknaden.

Builtwith täcker lokala talanger som EPiServer (bara i version 5+) och Umbraco. Dock inte Escenic, SiteVision eller eZ.

Men tänk på att Buildwith är ett gratisverktyg och andelen privatpersoner som känner till och använder tjänsten troligtvis är dominerande. Därav höga siffror för open source verktyg som vBulletin, Joomla!, DotNetNuke och Drupal.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Delorean ny digital partner för organisationen Kvinna till Kvinna

MKSE.com fokuserar däremot på affärsnytta och företags bruk av CMS. Och för att ta del av de tidigare djupdykningar MKSE.com, EPiServer, WebServiceAward och Infobyte gjort för att ge en bra bild över procent och de populäraste CMS:en inom den svenska CMS-marknaden, se följande artiklar och artikelkonversationer.

Tipstack till Björn Lilja.

Kommentarer

  1. Pingback: Tweets that mention https://www.mkse.com/2010/08/04/varldens-popularaste-cms-enligt-builtwith-trends/ -- Topsy.com

  2. Även våra siffror visar att WordPress är cirka 10 gånger större än Drupal. Vi har just nu 27083 Worpress-sajter och 2814 Drupal-sajter i vårt register. Lite konstigt dock att TYPO3 inte alls finns med i sammanställningen från Builtwith. TYPO3 verkar ha en rejält stark ställning i Tyskland t ex. / Pär på Infobyte

Leave a Comment