Vasakronan kastar ut EPiServer och väljer WordPress, berättar varför

In Nyheter, Open source PHP, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Isotop får inte behålla sin fyra år gamla EPiServer referens, fastighetsbolaget väljer istället open source och faktiskt WordPress. Trea i fastighetbolagets CMS-utvärdering kom SharePoint.

http://www.vasakronan.se/upload/om_vasakronan/Foretagfakta2.jpg

Anledningen att byta bort EPiServer var att Vasakronan var nyfikna på att testa en öppen källkodslösning och fann WordPress intressant. De hoppas även den ska bli framtidssäker, gradvis utvecklingsbar och tyckte inte att plattformarna inte skiljer sig så mycket åt:

”Vid lanseringen skulle sajten antagligen ha fått ungefär samma funktioner och utseende, oavsett vilket publiceringsverktyg vi hade valt. Däremot tror vi att WordPress som plattform kommer att göra vår webbplats lättare att utveckla successivt, eftersom det är enkelt att byta ut och lägga till funktioner efter hand. Vi bedömer också att vi kommer att kunna göra enklare utvecklingsarbete på sajten själva, vilket minskar våra ledtider och konsultkostnader”

Säger projektledare Marcus Ehrenfrid. En av de i särklass största, officiella svenska företagsreferenserna för plattformen.

Britny stod för design, utveckling och test på WordPress 3 CMS.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Ingemar Stenmark och Therese Johaug säljer kuddar på ny WooCoommerce och Klaviyo Marketing Automation

Kommentarer

  1. Pingback: Christians digest for August 31st | Christians lifestream

Leave a Comment