Vilket CMS valde SKL kommunernas vinnare?

In Featured, Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver, SharePoint MOSS 2007, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström8 Comments

SKL har kommit ut med siffror om hur lättnavigerade kommunernas webbsidor är. Stora förbättringar har skett på två år, på 120 sekunder hittas svar på frågor hos 75% av de svenska kommunerna. En ökning med 15%.

Det är flest EPiServer bland topp tio, men SiteVision knep första och andraplatsen.

Bästa CMS som driver de genomgångna 290 kommunerna blev:

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Norrköping köper in ny varumärkesplattform av Consid

De hade alla över 90% svarsfrekvens.

Kommentarer

  1. Snyggt. Vore även oerhört intressant att få veta vilka leverantörer som legat bakom informationsstrukturerna på topp 10. Kanske inte lika lätt att bena ut iofs. 

  2. Ja det är ju betydligt intressantare fråga än cms:et som inte spelar någon som helst roll för strukturen.

  3. Poäng. Sen tror jag iofs att det var fler än Logica inblandade i Orebro.se. Misstänker att InUse hade ett inte oväsentligt finger med i strukturspelet.

  4. Sitemap? XML-struktur? Inbyggt navigeringsstöd? Kategorier, taggar, facettering? Sökfuntkionalitet, integrerbar sök? Du jobbar inte med CMS, tror jag.

  5. Men för att förtydliga min kommentar. Jag tror inte att du har koll på hur just det här testet utförs. Det är ett test där en försöksperson klickar sig fram till svaret på en fråga. I alla kategorier, utom en, utan att använda söket. Man kan tycka vad man vill om det sättet att testa. Men vad det i praktiken kollar är att sajtens innehållsstruktur är begriplig. Där menar jag att valet av cms spelar en mycket liten roll. Det handlar mer om hur duktig kommunen är på att sköta om sitt innehåll och att skriva begripliga texter.

Leave a Comment