SEB kan landa på EPiServer CMS

In Featured, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Ytterligare en svensk bank sägs se över om inte de enorma innehålls, säkerhets och användarkraven kan uppnås, migreras och och placeras på ett modernt CMS. Det handlar denna gång om SEB. Det aktuella CMS:et är svenska EPiServer CMS 6 R2, alternativt EPiServer Falcon. Samma system som den enda tidigare banken på CMS valt, Skandiabanken.

SEB IT har redan en Microsoft-miljö, men en utdaterad sådan skriven i VB. SEB IT har 3700 medarbetare och ca 1000 konsulter. Banken har även tidigare testat på EPiServer för sitt sociala newsroom som kom 2009 och levererades av Hallvarsson & Halvarsson.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Flytt till Google GCP räddar Nordnet i pågående hackerattacker, köper headless

Pia Warnerman är den ansvarige för all leverans, förvaltning och IT-utveckling i SEB-koncernen och Anders Collin är Head of IT Service på SEB IT.

Även en annan nischbank i Stockholm har nyligen tagit in stora CMS-leverantörer för utvärdering. Även de söker för första gången webbkontroll via ett CMS.

Kommentarer

  1. SEB har valt EPiServer. Adobe AEM kom tvåa.

Leave a Comment