7600 e-handelskunder svarar kring köp och kundupplevelse 2024. Personalisering överflödig, AI nämns inte alls

In CXM, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Samtidigt som drygt 99/100 white papers och rapporter just nu främst känns som olika typer av djupdykningar i AIs påverkan för en avsändare eller plattform väljer stora Publicis Sapient att fokusera på käpphästen kundupplevelse. Och CX/UX på olika sätt. Utan att faktiskt nämna AI en enda gång, rätt befriande.

0 %
kunder tycker personaliseringen idag är en typ av show-stopper
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Publicis Sapient har i egna rapporten ”Digital Commerce 2024” pratat med 7600 kunder och användare i Australien, Frankrike, Tyskland, England och USA kring hur det står till med upplevelsen kring ett varumärke i samband med interaktion och köp. Bolagets svenska chef Björn Elmberg delar rapporten som främst fokuserar på upplevelser vid e-handel och i omnikanal med ett varumärke. Dålig UX ska varit den klart främsta anledningen att en transaktion inte blir av. Andra intressanta data från den nya rapporten?

  • Bara 20 procent tycker personaliseringen behöver bli bättre
  • 35 procent av marknadsförarna globalt tycker att kunder får en högpersonlig upplevelse av deras varumärke
  • 25 procent vill se mer sömlösa transaktioner och stöd inom detta
  • Runt 66 procent vill gärna se tydligare produkt- och tjänstebeskrivningar av ehandlaren och avsändaren.
  • UX är den största anledningen till missnöjdhet i samband med besök hos en ehandlare, hela 50 procent kommer byta till en konkurrent om de direkt inte får vad de vill ha (inom prestanda, tydlighet, ”omtanke”) och upplever några typer av problem här.
  • Många vill se tydligare UX i kanaler som mobile och desktop.

 

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Världsledande konsulter och leverantörer inom Metaverse 2023