Acando köper upp Daytona och Transformator Design. Billig prislapp?

In CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Acandos digitala transformationsbyrå Inch får sällskap på Stockholmskontoret. IT-konsultfirman Acando förvärvar idag både klassiska service designbyrån Transformator Design grundad 1998 och den nästan lika klassiska UX- och service designbyrån Daytona grundad fyra år senare.

Och Transformator och Daytona ska slås samman med Acandos årsgamla innovationsbyråkoncept Itch  med en handfull medarbetare. Samt några mindre kända Acando-enheter som går under akronymerna Acando CXC och Acando DST. En helt ny designstudio ska formas nu direkt under hösten och vintern 2017. Den vill teamet bakom kalla den största i landet med 160 medarbetare. Vad det gemensamma namnet blir är osäkert. Troligtvis en dragkamp att vänta.

Transformator säger att de jobbar med SEB, Systembolaget, Telia, 1177, ICA och Pfizer. Daytona nämner Coop, Marginalen Bank, TV4 Play, TUI, Karolinska och Preem.

Transformator Design Group Aktiebolag omsatte 30,6 Mkr 2016 och gick med en knapp, knapp vinst om 18 000 SEK. Daytona Stockholm AB omsatte 40,7 Mkr och gick back med -233 000 SEK samma period. Detta borde påverkat köpeskilling och betalsätt (nyemitterade aktier), som annars lär framgå av kommande Acandos delårsrapport den 27:e oktober 2017.

”– För snart två år sedan skapade vi design- och innovationsbyrån itch, och nu tar vi nästa steg och bildar en Business Design Studio fullt ut. Vi har förvärvat två av branschens bästa byråer och tillsammans med våra egna duktiga strateger, UX-are och utvecklare från både Acando och itch blir vi Sveriges största Business Design Studio från dag ett.”

Säger Mats Alerius, SVP och Head of Management Consulting på Acando.

“ – Transformator Design är den byrå som kanske allra mest har kommit att förknippas med servicedesignbranschen i Sverige. Nu tar vi steget in i ett nytt spännande sammanhang. Att sätta människan i centrum blir allt viktigare för företag och organisationer, därför söker man samarbetspartners som både förstår människors behov på djupet och har genomförandekraft. Som en del i Sveriges största Business Design Studio, med Acando som ägare, kommer vi att i ännu större utsträckning kunna bidra till ett mänskligare samhälle med hjälp av design”

Säger Daniel Ewerman, VD på Transformator Design.

” – Idag räcker det inte med att bara kunna prata om och designa lösningar, du måste även kunna förverkliga strategier och koncept på riktigt, i kunddrivet prototypande med teknik som en stark drivkraft. Det är något vi saknat de senaste åren på Daytona, både att kunna förverkliga idéerna och att prototypa på ett djupare plan.”

Säger Martin Ragnevad, VD Daytona.

Vad MKSE erfar är även fler service design byråer uppvaktade och eventuellt till salu. Doberman har pratat om en friare i månaden.

Ablona med Carl-Magnus Larson and Fredrik Döberl ska varit ekonomiska M&A rådgivare vid affären.

Alla som väljer Salesforce lösningar i Sverige

Håll koll på det senaste. Här listas alla nyheter.

Kommentarer

  1. Varit imponerad av både Daytona (förutom Coop) och Transformator så blir spännande att se hur de får ihop detta!

Leave a Comment

Read previous post:
Nordiska Akvarellmuseet ansluter till de svenska muséer som tror på Drupal

Kodamera tuffar på som en bestående och förtroendeingivande Drupal-partner de svenska kunderna anförtror sig till. Nu inleds även ett samarbete...

Close