Alla stora webb/CMS-releaser hösten 2011

In Drupal, Nyheter, Optimizely/Episerver, Polopoly Atex by MKSE.com Redaktion Martin Edenström9 Comments

Update: Då sparkar vi officiellt igång webb- och CMS-Sveriges höstsäsong! Vad har vi för riktigt stora releaser att vänta denna säsong då?

  • IDG.se görs om och i nya chefredaktören Carl Grapes regi har redan strategikonsulter kontrakterats och nuläget stämts av med t ex CMS-förvaltande Xlent (Polopoly). Det är heller ingen hemlighet att tidningshuset kunde vara nöjdare med sitt nuvarande CMS och sedan 2009 förespråkat labbande med alternativ.
  • I ett parallellt projekt på Karlbergsvägen håller Miriam Olsson och Magnus Höij samt designpartnern Afonso Wilsson i tåtarna för Polopoly/”CMS X”-redesignen av InternetWorld.se (där undertecknad varit inblandad i ett tidigt skede). Ett projekt som troligtvis släpps samtidigt, trots att IW till stora delar levt sitt egna webbpubliceringsliv de senaste 2 åren. Inspirationen kommer från Smashing, Paper.li och CNN (!).
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  UR handlar upp ny digitalbyrå, det avgjorde valet

Workshop med Ola, Kalle och Antonio.

  • SJ med SJ.se (idag på Polopoly 8 ) har en större plattformsuppgradering och andra förändringar på gång. Även om det främst gäller 2012 så kan något slinka ut lagom till vintertågsäsongen.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  IDG.se läggs ned, ComputerSweden.se på WordPress VIP tar över

Många av våra favorit- och med välbesökta sajter får en ny skrud och upplevelse, alltså. Hög press på de lyckliga byråer, konsulter, produktföretag och beställare som ansvarar för uppdragen. Ska bli kul att ta del av resultaten.

Vet ni fler sajter som väntas denna höst? Kommentera gärna nedan (Disqus tillåter anonymitet) eller använd denna kontaktmöjlighet.

Kommentarer

  1. Kan informera webb-Sverige om att EF Education First (www.ef.com) även släpper nya siter den 8 september. Använder fortfarande Sitecore, men visuellt blir det ett lyft.

Leave a Comment