Anomaly detection, SMS chat-bot och ny rapportering nytt i Adobe Analytics 2017

In Adobe AEM, Analys / Statistik, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Ett av tilläggen årets Adobe Analytics 2017 uppdateringar är en ny typ av avvikelse-identifierare. Den nya ”Anomaly detection” kan med hjälp av överliggande Sensei AI analys hitta spikar i trafik- och besöksdata och proaktivt komma med förslag på vad det beror på och föreslå åtgärder. Även Google Analytics har nyligen försett t ex sin mobilapp med samma typ av 1-to-1 kommunikation med webbplatsägare om vad spikar kan bero på.

Sensei används för att korsköra analysen mot tiotusentals med liknande användningsfall, och kommer därefter fram till ett förslag.

Adobes kund Royal Caribbean Cruise Lines berättar att de är en av de som nymera använder denna Sensei AI analys för att bli bättre på att lära sig vad deras kryssningskunder egentligen sysslar med när spikar kommer utanför högtider och andra intensiva perioder.

Därefter kan de även skapa helt nya, högkonverterande kampanjer baserat på dessa identifierade anomalities som bygger vidare på framgångsrika ”slumpmässiga” händelser. Allt går även att sköta i samma Experience Manager dashboard där resten av redigeringsstöd och kampanjskapande sker.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera.

Adobe berättar under Summit 2017 att de även tagit det hela vidare till hur analys rapporters internt. När rapporter ska skickas ut med besöksanalys finns numera både mail och SMS-stöd. Och används den senare är även en enklare chatbot påkopplad till Adobe Anaytics SMS-tjänst som låter ledningen ställa motfrågor om delar av analysen de vill ha ytterligare uppgifter inom. SMS används för att många på toppnivå inte har tid att gå igenom alla SMS, men ändå finner just analytisk data viktig.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Adobe Commerce om Black Friday 2023, onlineförsäljningen ökade med åtta procent

Leave a Comment