Carnegie relanseras i trevlig responsive design

In Featured, Optimizely/Episerver, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Carnegie har hämtat sig från turbulensen under slutet av 00-talet och vill visa stabilitet med en bl a omgjord externwebb. Den nyligen lanserade produktionen inkluderar mobilanpassning av carnegie.se.

Carnegie beslutade sig för nästan prick fyra år sedan för en EPiServer CMS som nu uppdaterats. Sajten är betydligt mer omfattande än tidigare produktion. Obviuse ligger bakom produktionen och Nilsson Mace står för den grafiska designen.

En total makeover för banken som markerar starten på något nytt i företagets historia – ett mer transparant och öppet kunskapshus. Några förbättringar ska vara samlat kontextuellt nyhetsflöde, bättre och tydligare fondpresentation och fokus på vad det visade sig besökarna faktiskt eftersöker.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Världsledande mäklarfirma väljer Umbraco och svensk leverans

Carnegie Investment Bank ska befinna sig i ett tidigt stadium av att göra om den inloggade delen av sajten från scratch. Vad MKSE erfar strävar flera banker idag efter att med säker, ny teknik flytta ut delar av innehåll för bättre tillgång.

carnegie episerver

Den nya centralt placerade lanseringen satsar på grafiska, trevliga rubriker, puffar med erbjudanden, börsliknande realtidsdata och personer i topp som bjuder på olika citat. Det finns även en topp-bar med inloggningsmöjlighet och språkval. Alla utländska sajter har samlats i den nya designen, inklusive konstsatsningen Carnegie art award.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Världsledande mäklarfirma väljer Umbraco och svensk leverans

Alla sajter är även responsive design anpassade i tre steg. De inkluderar även ”bruk av dolda element” i lägre upplösningar.

File:Carnegielogo.png

Inom svensk banksfär ska även nyligen Nordnet uppdaterat med lanseringen av en ny webtrader sektion. Tillsammans med en rätt hemsk ostylad, standard jQuery carousel/”cover-flow” på inloggningssidan.

Tipstack till Andreas Ribbefjord.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Apica Systems

Kommentarer

  1. ”Börsliknande realtidsdata” alternativ benämning för faktiska börsindexkurser med 15 minuter fördröjning. ;)

Leave a Comment