Com Hem ensam svensk CoreMedia kund

In Coremedia, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Tyska CoreMedia AG hade för en 5-7 år sedan vissa svenska framgångar med kunder som Sony Ericsson. Efter det har det varit mycket tyst kring CMS:et, faktiskt även på en internationell nivå.

Men CoreMedia har ändå kvar referenser som Continental och O2 och jobbar på egna produkten genom att uppgradera med stöd för NoSQL och en egen Contextual Marketing Solution.http://www.coremedia.com/image/view/-/8040/data/1/-/h/190/w/641/-/_ukhkq0/-/Com-Hem-Banner.jpg

Och en svensk, trogen referens finns kvar. Det är bredbandsoperatören Com hem som för två år sedan valde att rulla ut externwebben på CoreMedia. Integerad med bland annat Siebel.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nya "Åhléns 2.0" på väg, headless och CRO-baserad optimisering bakom nysatsningen

Men MKSE.com får veta av Com Hem IT att CMS-produkten idag nog kunde erbjudit en del eftertraktade funktioner och ett bättre konsultstöd. Men den ska på det stora hela fungerat bra.

CoreMedia används enbart för externa representationen. För andra interna system nyttjar Com Hem bl a SharePoint Server (MOSS).

Com Hem jobbade under 2010 med SapientNitro, numera mer hybris e-handel och Adobe CQ5 fokuserade. Annika Sten Pärson, Director of Sales, Product and Marketing på Com hem beställde den nuvarande lösningen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  CoreMedia köper upp två företag inom personalisering och chatbotar

2012 är Cloud Nine de främst ansvariga, de valdes ut av kunden för 2 år sedan och ansvarar för interaktion, design, copy och orderflöden. kundtjänstflöder, A/B testning för produktsidor samt annat.

CoreMedia ligger sedan några år tillbaka på MKSE.com inaktiva-lista.

Leave a Comment