Community läggs ned, EPiServer Commerce 2 måste lyckas

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Marketing Automation, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström7 Comments

Det gäller att kommande versionen av EPiServer Commerce 2 2013 blir lyckad. Det går knappast att luta sig tillbaka mot andra produktsidospår längre.

Gå till VisitSwedens pressrum

Det tidigare Netstar förvärvet och hela community-satsningen från 20082010 är troligtvis knappt värd något idag för EPiServer. Som MKSE påpekade redan för fem år sedan har Facebook kommit att sno åt sig säkert 90-95% av affären.

Det senaste offret bland kunderna är mångfaldiga IW Topp 100 och EPiServer Awards prisvinnaren Community of Sweden. Communityt stänger permanent ned redan den 30:e april 2013.

Senast 2010 släpptes en Facebook Connect stödd variant av Community of Sweden. Men det räckte inte.

VisitSweden fokuserar nu istället sin närvaro på nätverk som Facebook, Twitter och Pinterest. T ex Svenska Institutet och VisitSweden satsningen Curators of Sweden är en makalös succé det satsas vidare på.

Inte heller EPiServers ”Communication / CMO” ben som pryds av artiklar från 2009 som den om ”Marketing Arena” är något att bygga kring. Det syns även i istället mer marknadsförda EPiMore kringprodukter och samarbeten. Som det senaste med Silverpop Marketing Automation.

Kommentarer

  1. Community-plattformen verkar användas mycket för intranät.

  2. räcker väl med CMS samt en livefyre/disqus/facebook comments för intranät

  3. #vfm13 EPiServer Commerce CIBC kanadensisk bank, 3500 timmars utveckling utfört på 2,5 månader av Star Republic (hoppade in för CGI).

  4. Jag förstår inte riktigt vad du menar Martin. I rubriken så tolkar jag det som att EPiServer ska lägga ner produkten Community men i artikeln står det bara om att Community of Sweden lägger ner som EPiServer Community-satsning.

Leave a Comment