Coops uppdaterade app får kylskåps-AI, automatiska inköpslistor och Scan & Pay-integration

In AI, Machine Learning, Botar, Android, CXM, E-handel, iPad, iPhone, Lojalitetsprogram, Nyheter, Omnikanal by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Coop gör om och konsoliderar de egna iOS och Android-apparna. Den nya appen ska bland annat integrera lösningarna från Scan & Pay med den ordinarie Coop-appen. Samt få flera andra features. Coop är sporrade av framgångarna i pandemin med egna Scan & Pay-appen och har fått stora mandat och ökad budget för egna apparna. Det ska framöver gå att se om produkterna som skannas in innehåller specifika ämnen som exempelvis laktos, ägg eller gluten. Samt det ska gå att skanna av produkter i kylskåpet och automatiskt få dessa tillagda i inköpslistan digitalt. Coop ska ifrågasatt varför [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]en kund skulle behöva göra inköpslistan själv, för att komma fram till innovationen.

Vi har mer på samma ämne:  Nu har Karlstads kommun prövat på alla plattformar, väljer Sitevision för 15 Mkr

Målsättningen ska alltid vara att göra det enkelt för kunderna och besökarna.

”– I det första steget är det främst användarvänlighet vi testar. Kunden kan välja att de inte vill ha informationen så vi ser vilka de vanligaste önskemålen är .. Utan att berätta för mycket så kan ja säga att vi med AI kommer att förenkla mycket för kunden. Kunden kan exempelvis få förslag på vad de behöver fylla på sitt kylskåp med. Varför ska kunden behöva göra inköpslistan helt själv när de istället kan få ett förslag som de sedan bara godkänner.”

Säger Carita Weiss, chef för betalningar hos Coop Digital. Coop jobbar bl a med Consid för sina appar.

Vi har mer på samma ämne:  Hedin Bil släpper ny headless e-handel på Sitecore Commerce 10.2 av Consid
[/ppp_patron_only]