Corren.se slänger ut Roxen för EDGE 2 CMS

In Nyheter, Roxen by edenstrom7 Comments

Corren.se gör tvärt om med sitt Roxen och installerar nu i januari 2009 om på det mindre CMS:et EDGE 2.

Trista nyheter för deras tidigare CMS Roxen som gärna berättar om sina tidningskunder (Metro, VA.se, Resume.se CMS).

En annan EDGE 2 CMS användare är Norrköpings Tidning som använder EDGE 2 för uppdatering av alla sina tidningar på webben och sina lokal-TV sändningar. De är även delägare i Teknomedia som driver produkten.

Även Office är en EDGE 2 återförsäljare.

Kommentarer

  1. Pingback: jardenberg kommenterar - 2009-01-20 | jardenberg unedited

  2. Pingback: Månhus » Länksprutning - 20 January 2009

  3. Jag har själv jobbat med Edge2 en del och kan säga att det är onödigt svårt och krångligt system, som dessutom är full med buggar. Allt från textredigering till bildanpassning kräver ofta att man måste gå in i html-koden för att få det bra. Kan inte rekommendera det. Jag hoppas verkligen för Correns del att de får en specialanpassad struktur i Edge2. Mer klick för att uppdatera en sida i ett CMS har jag aldrig varit med om.

    Anledningen till att Corren byter – det mycket bra fungerande Roxen – till Edge2 är, om jag inte fått helt fel uppgifter att NT är delägare i Teknomedia som gör Edge2 och det måste vara något samarbete däremellan.

  4. Jag har själv jobbat med Edge2 en del och kan säga att det är onödigt svårt och krångligt system, som dessutom är full med buggar. Allt från textredigering till bildanpassning kräver ofta att man måste gå in i html-koden för att få det bra. Kan inte rekommendera det. Jag hoppas verkligen för Correns del att de får en specialanpassad struktur i Edge2. Mer klick för att uppdatera en sida i ett CMS har jag aldrig varit med om.

    Anledningen till att Corren byter – det mycket bra fungerande Roxen – till Edge2 är, om jag inte fått helt fel uppgifter att NT är delägare i Teknomedia som gör Edge2 och det måste vara något samarbete däremellan.

  5. Min erfarenhet av ”märkliga CMS-byten” eller byten ”upp > ned” i storlek av tillverkare är: Pengar, dåliga erfarenheter (support/utbyggnadsmöjligheter) av äldre version (och ointresse att ge nuvarande leverantör ytterligare chans trots löften om att allt blivit mycket bättre) och allmänt behov av förändring för publicisterna (”…det kan ju inte vara >sämre<").

  6. Min erfarenhet av ”märkliga CMS-byten” eller byten ”upp > ned” i storlek av tillverkare är: Pengar, dåliga erfarenheter (support/utbyggnadsmöjligheter) av äldre version (och ointresse att ge nuvarande leverantör ytterligare chans trots löften om att allt blivit mycket bättre) och allmänt behov av förändring för publicisterna (”…det kan ju inte vara >sämre<").

Leave a Comment