Cybercom gör om SonyEricsson.com

In Flash, Java, Nyheter, Polopoly Atex, Scrum by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Cybercom står bakom re-designade SonyEricsson.com (Polopoly) för Sony Ericsson Mobile Communications AB. Den nya sajten är betydligt mer SEO-anpassad än tidigare. Trots att delar av den gamla sajtens multimedia, med främst Flash och AJAX, fortfarande figurerar, har det nu lagerbaserats delats upp att indexeras och visas på ett mer sökmotorvänligt sätt.

sonyericsson

Startsidans har försetts med en coverflow-liknande JCPlayer.com spelare som hämtar in och redovisar flashobjekt för kampanjer, nysläppta telefoner och övrigt marknadsmaterial. I övrigt toppnavigeras sajten numera via valen Sony Ericsson, Telefoner och tillbehör, PlayNow™, Support och Community.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Trafikverket handlar upp för 57 Mkr av Academic Work

Just Telefonsidan har även den skrivits om till Flash och fokuserar på listningen numera främst på jämförelse av telefoner. Varje telefon navigeras med valen Översikt, Funktioner Specifikationer och Tillbehör.

”Bädda in” är möjligheten att ta de filmer över telefonerna som sajten erbjuder. Lightbox används för att zooma in på bl a tillbehör. Det finns även en pop’up’ad ”Underrätta mig!” för att ta del av när en telefon släpps.

De CDN-driftade sajtena finns i lokalanpassade i både teckenuppsättning, språk- och lokalspråkalterativa versioner för samtliga länder SonyEricsson är verksamma inom.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Trafikverket handlar upp för 57 Mkr av Academic Work

Det senaste året innebar inte bara 97 miljoner sålda mobiltelefoner för SonyEricsson. Tillsammans med Cybercom har mobiljätten även släpps nya webbsatsningar som PlayNow™ arena och SonyEricsson e-Commerce / e-Shop.

Fotnot: Martin Edenström (MKSE.com) arbetar på Cybercom och har agerat scrum master / projektledare i ett av ovan nämnda Cybercom- och SonyEricsson-projekt.

Kommentarer

Leave a Comment