Cypoint Cycube har fortfarande namnkunniga kunder

In Nyheter, Optimizely/Episerver, Övriga / Custom CMS by edenstrom2 Comments

Cypoint Cycube är en av de få egenutvecklade CMS från IT-konsulter som fortfarande verkar leva kvar hos en del större webbplatsägare. Under ”de goda åren” 2000-2004 utvecklades troligtvis ett 200-tal ”egna CMS” bland landets alla webb- och IT-konsulter.

Deras CMS Cycube 4.7 används av bl a trevliga OKQ8.se samt LRF.se, Tac.com, delar av SF.se, Minmat.org, m fl.

Bolaget Cypoint omsätter omkring 69 Mkr. Cypoint säljer även EPiServer. En tidigare Cycubekund som bytt till nyss nämnda EPiServer är Trelleborg.com.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Contentsquare tar in 6 mdr, presidenten gratulerar

Kommentarer

  1. Visst har många konsulter kvar sina egenutvecklade cms som du nämner ovan Martin. Vårt egenutvecklade cms OOIS har ca 60-talet installationer med kunder som Malmö Aviation, Lunds universitet, och Studentlitteratur. Och inget tyder på att de kommer att frångå det heller. Episerver har lyckligtvis inte hela marknaden. Själv tycker jag att Litium Studio är klart bättre verktyg än Episerver. Kolla upp det….!
    /Daniel

  2. Visst har många konsulter kvar sina egenutvecklade cms som du nämner ovan Martin. Vårt egenutvecklade cms OOIS har ca 60-talet installationer med kunder som Malmö Aviation, Lunds universitet, och Studentlitteratur. Och inget tyder på att de kommer att frångå det heller. Episerver har lyckligtvis inte hela marknaden. Själv tycker jag att Litium Studio är klart bättre verktyg än Episerver. Kolla upp det….!
    /Daniel

Leave a Comment