Då släpps Drupal 9

In Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Första uppgifterna kring nästa stora Drupal version har yppats av grundaren Dries Buytaert. Drupal har gått över till den continuous development modell Episerver använt ett tag. Fast i 6 månaderscykler.

Det innebär att användare inte kommer behöva göra samma typ ansträngande och tidskrävande flytt mellan olika major versioner. Drupal 8 fixar kommer löpande, samtidigt som överskott och övergiven ”nedvärderad” systemkod/modularitet hamnar i en speciell grupp, tillfälligt styrd av ”module maintainers”.

Drupal 9 kommer släpps när arvet med övergiven kod är tillräckligt stort så att man vill . Då börjar räkningen från 9.X, men flytten upp från 8 > 9 ska därmed bli mycket smidig.

Samtidigt är detta så klart ett högintressant sätt för Acquia att se till så de miljontals gamla Drupal 7 webbar, som de i år kämpat för att få uppgraderade, snabbare ser ett uppgraderingsincitament och därmed kan låsas fast inom plattformen. Inte minst med den nya konkurrensen från headless, Adobe, kampanjplattformar m fl.

Bildresultat för Dries Buytaert mkse

Leave a Comment