Drupal For Everyone är en stor SaaS satsning á la WordPress.com

In Drupal, Gratis, Nyheter, Open source PHP, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Drupals ägarbolag Acquia Gardens, med nye VD:n Tom Erickson och evangelisten Dries Buytaert, har inte legat på latsidan. Bolaget är redan i full fart med att ta fram sin variant av WordPress.com, Drupal for everyone.

WordPress.com är en GUI styurd enkel blogging/webbpublicering tjänst för alla, till skillnad mot plattformen WordPress.org som kräver aningen mer teknisk kunskap.

Drupal For Everyone kommer bli bolagets supporterade och kommersiellt utbyggnadsbara produkt. Produkten kommer drivas i Acquias serverpark och kommer ha ett webbaserat, mycket användarvänligt gränssnitt. Det ska gå enkelt att flytta sin sajt vidare till en ny Drupal hostingpartner, något som inte är lika enkelt med WordPress.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Tesla använder Storyblok headless för CRM i 30 egna butiker

Det återstår att se hur stor del av marknaden WordPress.com, likväl som Aftonbladet Blogg Snack, Blogg.se, Metrobloggen och Expressen Blogg, lämnat efter sig. För det är onekligen en arena med många spelare. Och när det gäller Drupal, är det inte främst Drupal modulerna (som kommer bli svåra att få in i Drupal For Everyone) som utvecklare uppskattat med produkten?

Kommentarer

  1. Acquia är väl inte direkt Drupals ägarbolag? Det är ett av många företag som arbetar med Drupal och det råkar ägas av Drupals skapare – men om någon ”äger” Drupal är det Drupal Foundation och Dries som person väl?

    Det är något av det charmiga med Drupal – att det inte är ett enda starkt företag som står bakom utan att det är en mångfald av företag som backar upp det.

  2. Acquia är väl inte direkt Drupals ägarbolag? Det är ett av många företag som arbetar med Drupal och det råkar ägas av Drupals skapare – men om någon ”äger” Drupal är det Drupal Foundation och Dries som person väl?

    Det är något av det charmiga med Drupal – att det inte är ett enda starkt företag som står bakom utan att det är en mångfald av företag som backar upp det.

  3. Författare

    @Pelle: Helt korrekt, det är enkelt att snabbt kalla Acquia för ägarbolag eftersom mr. Buytaert står bakom båda.

Leave a Comment