Drupal sponsrar Forrester och Gartner med 0,5 Mkr i månaden

In Drupal, Nyheter, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Update: I en intervju med Tom Erickson, Acquia CEO, dök uppseendeväckande uppgifter upp om hur det gick till då Acquia Drupal snabbt kvalificerade sig till Forrester Wave för CMS och ”digital experiences”.

Open source aktören hade aldrig tidigare synts i de ”oberoende” rapporterna. Men samma år som en av de tidigare författarna till Forrester Waves, David Aponovich, rekryterades till Acquia dök de snabbt upp som en ”utmanare” ibland de få, utvalda CMS-aktörerna i analysföretagets rapport.

Något som ett år senare senare även hjälpte Acquia att kvalificera sig i Gartners Quadrant för första gången.

Att synas i Forrester och Gartners årliga oberoende jämförelser är det i särklass viktigaste sättet att nå ut till alla enterprise-kunder och därmed komma åt miljardmarknaden inom CMS. Det vet även Adobe som troligtvis lägger mångmiljonbelopp på Forrester och Gartner varje år. Och efter sammanslagningen så sent som för en månad sedan bekräftade även EPiServer/Ektrons marknadsavdelning samma sak. De stora beställarna short-listar baserat på dessa två aktörers analytiska rapporter.

0Mkr
per år läggs på 'analyst relations'

Acquia Drupal berättar sedan i en ny ”ask me anything” intervju att bolaget i runda tal spenderar 5-10 Mkr per år på ”relationer” med Gartner och Forrester.

Den totalsumma Drupal Association och Acquia samtidigt kommer dela ut till de hundratals utvecklare som förväntas slutföra jobbet på Drupal 8 framstår plötsligt som brödsmulor.

Sponsorskap av rapporter och events är en uppenbar förutsättning för att sedan synas i rapporterna. Det vet även Adobe, som troligtvis lägger ännu mer än Acquia baserat på frekvensen de skickar ut de sponsrade rapporterna. Samt baserat på hur bolaget presterat i de senaste årens rapporter.

Även den proprietära e-handelsaktören SAP hybris har funnits sig själva på topplaceringar i rapporterna i direkt samband med att de rekryterade Brian Walker med en mångårig bakgrund hos Forrester.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Tre ut, en in som ledare inom Multichannel Marketing Hubs 2023

Leave a Comment