Ekonomistyrningsverket lämnar SiteVision för EPiServer

In Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Under sommaren har Ekonomistyrningsverket gått live på en ny EPiServer CMS 6 levererad av 150 man stora Valtech. Sajten lämnar därmed javabaserade SiteVision som verket tidigare användes som CMS.

http://www.valtechlabs.se/wp-content/uploads/2011/06/esv.se_2-300x233.png

Webbplatsen vänder sig i förstahand till personer som arbetar med ekonomi på statliga verk och myndigheter. Huvudsyftet är att hålla målgruppen uppdaterad i ämnet och framför allt hjälpa dem hitta svar på sina specifika ekonomifrågor.

Intervjuer, användningstester och arbetsmöten föregick arbetet som startade redan 2010, bloggar teamen bakom.

Slutprodukten är ”clean”, men allt förberedande arbete är inte övertydligt. Det är mer av en rätt ordinär svensk offentlig sektor-release med genvägar, stor sökruta, någon större bild och ikonifierade verktyg. Inget direkt unikt i denna tidskrävande release.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Redpill Linpro för in Alfresco dokumenthantering åt Jönköpings kommun

Webbplatsen är byggd i EPiServer 6 och har Siteseeker som sökmotor. Webbgränssnittet är gjort i HTML 5 med stöd av jQuery och DotLess. En stor del av webbplatsens innehåll hämtas från andra system hos ESV, till exempel EA-boken (lagar, förordningar m.m.) och regleringsbrev (styrdokument för myndigheter).

Team utvecklingsprojektet:

  • Magnus Malmstedt (formgivare)
  • Anders Jansson (systemutvecklare)
  • My Frankhammar (användbarhetsexpert)

Team förstudieprojektet:

Det var ett tag sedan vi hörde av från Valtech. Men gänget har nyligen även lanserat det nya gränssnittet för Landshypotek.se Kallas ”ett relativt kort projekt” som innefattade användbarhet, grafisk form och systemutvekcling på EPiServer CMS.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Stor WordPress-förespråkande kommun överger open source för RPA-överflyttad Sitevision

Nya Landshypotek.se är oberoende av javascript och Flash och är iPad-anpassad.

Valtech UX reamt har nyligen även knytit till sig ex-Verva och inUse konsulten Funda Denizhan.

Före – efter uppgifter om ESV kom från CMSCrawler.

Leave a Comment