Episerver Commerce ut från Intersports e-handel, nysatsar på Lindbak omnichannel

In Nyheter, Omnikanal, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

När Avensia tappade förtroendet hos Intersport visade det sig även att Episerver och Episerver Commerce e-handeln fått stryka på foten hos sportkedjan i år. Pontus Petersson, PMO på Intersport Sverige berättar för MKSE.com att Episerver Commerce inte längre används som e-handelslösning på företagets officiella e-handel.

Intersport ska istället ha helt ny, skräddarsydd äkta omnikanals e-handelsplattform på samma infrastruktur och logiska lösning som används i Intersports alla 150 butiker. Den baseras på omnikanalsteknik från Lindbak Retail Systems – Global e-handel inom detaljhandeln.

Christina Bergqvist, Lindbak Retail Systems VD välkomnar samarbetet:

”– Vi är mycket stolta och glada. Det är en fin bekräftelse att Intersport väljer oss för att lyckas med sin genomtänkta satsning på en slagkraftig omnikanal. Lindbak har redan stor erfarenhet av de ledande detaljhandelskedjorna i Norden. Till de befintliga kunderna märks Coop Norge, ÖoB, Hemtex, CityGross, MQ, Bergendahl, Granngården, Blomsterlandet och norska Vinmonopolet.”

Pontus Petersson säger att:

”– E-handelsbolagen har generellt kommit längre i sin digitala kommunikation än traditionella detaljister eftersom det digitala varit deras enda försäljningskanal och primära kommunikationskanal, säger Pontus Petersson. Med Lindbaks hjälp ska vi bli Bäst på Sport även i den digitala tidsåldern.”

Det ska enligt Pontus Petersson fortfarande finnas delar inom Episerver CMS kvar inom Intersport, och även kvarlevor från den tidigare Episerver Commerce installationen. Men de används inte inte på svenska huvudsajten intersport.se.