api, ElasticSearch, episerver 7, Expressen.se, Joel Abrahamsson, node.js, Peter Frey, RabbitMQ, tablet API, Episerver

EPiServer kallas monster, Expressen.se flyttar ut för tablet satsning

In API, Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Expressens CIO Peter Frey har kontaktat MKSE.com och berättar om allt som händer på tidningen just nu. Förra veckans mobilrekord om 3 miljoner unika har föregåtts av ett arbete med ett helt nytt API och en ny sajtsatsning för surfplattor.

För att bygga den nya Expressen Tablet-sajten används fortfarande EPiServer för inmatning men all ny frontend är numera istället byggt på API:et. Den nya sajten och API:et är byggda med bland annat ElasticSearch, Node.js och RabbitMQ.

Vi har mer på samma ämne:  Biltema gör miljardvinst, storsatsar digitalt med större inhouse team

api, ElasticSearch, episerver 7, Expressen.se, Joel Abrahamsson, node.js, Peter Frey, RabbitMQ, tablet API, Episerver

På sikt kommer Expressen att flytta över fler och fler av egna tjänsterna till det nya API:et och låta EPiServer istället bli ett renodlat “inmatningsverktyg”.

Peter Frey tycker det är en strategi som fler mediasajter borde anamma:

“- Istället för att fortsätta bygga sajter på de monolitiska monster vi idag kallar publiceringssystem.”

Anmärkningsvärt är att Expressens CTO numera är Joel Abrahamsson, en av EPiServers tidigare största evangelister och förespråkare.

Kommentarer

  1. Nu handlade det inte specifikt om EPi utan alla traditionella publiceringssysten som försöker lösa alla världens problem likt en schweizisk armékniv. Hellre specifika system som är bäst på vad de gör, löst sammankopplade med API:er.

  2. Content-as-a-service och liknande angreppssätt kommer nog att fortsätta att öka i popularitet, men särskilt anmärkningsvärt är det inte att Joel Abrahamsson är med och tar fram innovativa lösningar! :)

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.