Expressen.se släpps responsivt med flera bra nyheter

In Optimizely/Episerver, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Update: Det behövdes, den gamla mobilsajten måste tappat många besökare på enkla misstag som den enormt tidskrävande re-directen från expressen.se > m.expressen.se på startsidan samt en allmänt utdaterad mobildesign.

expressen mobil

Expressen.se (EPiServer CMS 6) nya mobila sidor satsar tidigt i löpet på sidoscrollande bilder med överliggande rubriker för huvudartiklar. Det finns en intressant ”badge” i topp med de senast tillagda artiklarna redovisade med minutmärkning.

En lista med fler artiklar laddas in utan omladdning av startsidan. Olika bildspel har fint stöd för scroll och även helskärmsläge. Upplösningen ska utökats på varje publicerad bild.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  40 byråer blir Accenture Interactive, vissa undantag

Det finns en ”tidslinje” i slutet av vissa artiklar för att historiskt fördjupa sig inom ett ämne. Det skulle även finnas något kallat ”Dina nyheter”, enligt lanseringsbloggtexten nedan, men den går inte att finna för MKSE (var tydligen det rätt otippade namnet på vad som listas som ”Senaste nytt”).

TV-sektionen har inga onödiga klick för att starta en film och har tydliga sociala dela-genvägar.

Podcast-satsningen fortsätter med en sidoscroll för de kontrakterade poddarna längre ned på det mobila löpet.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Tuffast för UX och Design Thinking, byråer sparkar hälften av alla anställda

Designmässigt används ett nytt typsnitt, ”Expressen Siri” samt responsiv design för att även passa mobiltelefoner med större skärm.

Byrån Fjord ska varit med och designat.

Fler mobilförbättringar väntas snart, enligt webbintresserade chefredaktören Thomas Mattsson, utvecklingschefen Jakob Wagner samt mobilansvariga Joakim Svensson.

Kommentarer

  1. Ser inte ut att vara en ’äkta’ responsiv sajt utan snarare olika versioner av webbplatsen som skickas beroende på useragent (etta-markupen för desktop är 503kB medan samma sida med Iphone som useragent är 162kB).

Leave a Comment