Folkpartiet.se: En orgie i fönster

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Inför riksdagsvalet 2010 har MKSE.com tittat närmare på partiernas mest värdefulla kanal: Deras webbplats. Partiernas profilerande, interagerande och ekonomiskt viktiga (det är här bidragen kommer in) ingång till medborgarnas val i september. I sina nuvarande former har MKSE.com stött på både möjligheter och utmaningar.

Det ska även tilläggas att många webb/CMS-projekt sägs vara på gång under första och andra kvartalet 2010.

  • Folkpartiet.se har en stilren och tydlig EPiServer 4 uppe. Vad vill du göra och Engagera dig! ligger på rätt plats och innehåller rätt saker. Längst ned förtydligas saker ytterligare med ännu en ”Genvägar”. Men en sitemap hade även passat in i footern. Ibland sportas Youtubes på toppartikeln i löpet, som ni vet MKSE.com tycker om.

  • Men med EPiServer fyran kommer dock non-friendly-URL:s, vilket är synd för de hade nog kunnat lyfta eftertraktade sökmotorresultat för Folkpartiet. Några specialmallar i övrigt syns inte utifrån. Kan det vara kopplingar till Folkpartiets intranät Nubbs eller andra system som ligger bakom motståndet att versionsuppgradera sin EPiServer?
  • För den gamla versionen (?) drar verkligen ned helhetskänslan. Att inte ens ha en integrerad sidmall för nyhetsbrev känns förlegat och trist.  Den länkas ändå in från startsidan. På samma inloggningsskyddade domän som nyhetsbrevet ligger ligger ”Kontaktsystemet” som är ett helt nysläppt register för kommuner/lokalföreningar där de bl a kan driva in bidrag. Men inte heller bidragsgivare (genom Payer.se) får stanna i samma layout eller fönster.

  • Liksom Moderaterna, Socialdemokraterna och delvis Centern (som har en WordPress bloggportal) har ett eget community tagits fram. Mitt.folkpartiet.se är en .NET-baserad Mira Network community. Länge sedan vi hörde något nytt från dem, de är vanligtvis fokuserade på lösningar för nordiska universitet. Även här kastas besökare hej vilt fram och tillbaka mellan lösryckta fönster. T ex vid registreringen. Inte det bästa för optimal conversion rate av nya medlemmar.

  • Folkpartiet har även ett FirstClass skyddat intranät, ja. Med frames (!). Det heter Nubbs men ligger på domänen www.liberal.se. Det kastar också (!) ut användarna i nya fönster vad man än gör. Till och med en iFrame hade känts bättre än de många fönster jag fick upp efter lite Folkpartietsurf.


Läser du MKSE.com i din vardag? Ge mig din röst i YABA 2010! Det enda som krävs är din epost och ett klick. Allt annat är redan ifyllt!
Rösta i YABA!

Leave a Comment