Centerpartiet.se: Allvarligt förfall på bara tio månader, bygger nytt med WordPress

In Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver, Sökmotor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström7 Comments

Inför riksdagsvalet 2010 har MKSE.com tittat närmare på partiernas mest värdefulla kanal: Deras webbplats. Partiernas profilerande, interagerande och ekonomiskt viktiga (det är här bidragen kommer in) ingång till medborgarnas val i september. I sina nuvarande former har MKSE.com stött på både möjligheter och utmaningar. Det ska även tilläggas att många webb/CMS-projekt sägs vara på gång under första och andra kvartalet 2010. Creative Commons märkta Centerpartiet.se verkar efter DropIT:s EPiServer CMS 5-projekt för tio månader sedan förfallit... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelfrfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. En liten rättelse: SiteSeeker används inte än på Centerpartiet.se, men vi är mycket spända på den kommande söksidan!

 2. Det är alldeles riktigt att stylesheets kommer från SiteSeeker. Sista steget – att koppla på själva sökmotorn -är nära nu!

 3. Hej!

  Jag är sedan april 2009 ansvarig för Centerpartiets öppna webbplatser och vill först och främst poängtera att Euroling, företaget bakom Siteseeker, inte ska lastas för våra problem med sökmotorn. De har inte fått chansen att visa vad de går för än pga flera månaders förseningar från Dropits sida efter det att vi teckande avtal med Euroling. Vi har sedan vi tecknade det första avtalet med Euroling gett dem ytterligare förtroende att leverera Siteseeker inte bara till .se utan även till vår nya internwebb som rullas ut i mars och planerar för ytterligare samarbete med dem.

  Att designen, layouten och integrationen av sociala medier m.m. är bristfällig m.m. är jag väl medveten om. Dock har inte centerpartiet.se ännu inte, i mina ögon, övergått i förvaltningsfas eftersom jag ännu inte fått tillgång till fullständigt underlag för leveransgodkännande. Under tiden jag väntat på rättning och hanterat de otaliga problem som uppstått i samband med centerpartiet.se (Inte en, utan tre olika huvudleverantörerna har varit inblandade i utformning och utveckling av Centerpartiet.se) har jag valt att parallellt utveckla en öppen plattform för att hantera behoven från de i dagsläget ca 600 mest frekventa användarna (våra distrikt, kretsar m.fl).

  Centerparitet.net är dock inte enbart Centerpartister välkomna som du skriver, så länge folk uppför sig sjysst är den plattformen varit öppen för alla som vill. (http://centerpartiet.net/om/).

  Centerbloggar.se är på väg att integreras i Centernätet och ligger uppe parallellt i väntan på att vi kan erbjuda likvärdig funktionalitet på Centernätet som användarna där idag har.

  Tillsammans med en ny webbdesigner tar vi nu fram en ny enhetligare, mer webbanpassad design baserad på det faktum att Centerpartiet hädanefter finns på flera platser så nära väljare och andra intresserade som möjligt (se tex http://www.youtube.com/centerpartiet).

  På gott och ont har strulet med centerpartiet.se lett till ett omfattande omställningsarbete som vi använder för att utöka Centerpartiets och Centerpartisternas närvaro på webben, främst i öppna kanaler, med centerpartiet.se som ett nav för samtliga egna och externa webbplatser – vilket kommer att bli implementerat närmare att valrörelsen drar igång mer intensivt i vår,

 4. Centerpartiet.se: Sedan denna artikel skrevs har löpet helt gjorts om och består nu enbart av två standard widgets för Centerpartiets Maud Olofsson och Andreas Carlgren sidor på Facebook. Som tar några sekunder att ladda in. Nej. Tyvärr ingen förbättring, va?

Leave a Comment