Forbes.com licensierar egna sajten som CMS, duktiga på innovation

In CDP, DMP, Featured, Nyheter, Övriga / Custom CMS by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

I en allt mindre pappersläsande värld har det är ett måste att få digitalläsarna att ”bläddra mer”. Både för värdet i att behålla dem på en webbplats men även för att skänka den klassiska premiumkänslan av att läsare på en högupplöst skärm eller Retina-tablet läser innehåll värt att kanske betala för idag eller framöver (paywall).

Här är innovationen hög och Forbes nya intelligent scrolling streams ett intressant tillägg.

forbes intelligent scrolling streams

Vad Forbes hittar på är en tydlig högerpil som via javascript laddar in nästa artikel inom ett område, inte hel olikt den artikellistning direkt efter en artikel som många onlinetidningar redan har. Men med möjligheten att bläddra vidare redan innan läsaren hunnit ned till slutet av en artikel. Samt att artikeln inte kräver laddningstid innan den efterfrågats. Samma effekt uppnås även efter att en artikel lästs klart.

Bra för att få besökare att stanna och rätt snarlikt upplevelsen med att läsa ett magasin. Svenska motsvarande publikationer som DI.se försöker uppnå samma utökade besökstid genom att blanda sina ekonominyheter med lättsammare innehåll á la Aftonbladet.se. Inte riktigt lika sobert.

Forbes jobbar även med högerlistade relaterade artiklar av samma författare samt ”Enhanced branding”, en typ av visitkort per författare där det går att följa författare, se artikellistningar etc.

twitter quote

Forbes Twitter Quote är även det ett innovativt och välkommet tillägg. Författare kan förse en specifik del av en artikel som känns ”citerbar” med en animerad Twitterfågel och blå färg för att uppmuntra social spridning via nätverket.

Alla egenskaperna är en del av Falcon CMS, Forbes egna CMS som de i slutet av förra året berättade att de kommer sälja till andra företag i ett samarbete tillsammans med mediabolaget ALM som står bakom Law.com, The American Lawyer, Corporate Counsel, The National Law Journal och The New York Law Journal. CMS:et inkluderar ”uppmuntrande” (eller frustrerande) dashboards för reportrar där de kan se hur väl deras artiklar konverterar. Det finns även Falcon kommer komma som installerbar licens eller som molnvariant. Det finns även iPad-kopplingar från CMS:et. Runt 12 kunder ska varit intresserade av CMS:et vid säljstart. Prislappen var okänd.

Forbes har nu även berättat att de är till salu. En kinesisk köpare (Fosun International Ltd.) är tänkbar. Prislappen ska gått upp på grund av de digitala satsningarna.

Tidigare har även innovativa HuffingtonPost berättat att de kommer licensera delar av sin sajt, i deras fall var det främst kommenteringsfunktionen.

Kommentarer

  1. Jess Jarvis: ”When I see a link to Forbes on Twitter, I don’t know whether it is going to take me to (1) the good work of a Forbes journalists, (2) the good work of a Forbes contributor, (3) the bad work of one of many Forbes contributors, or (4) the paid and wordy shilling of a Forbes advertiser”. Men intäkterna och trafiken går rakt upp!

Leave a Comment