GB Glace och Unilever väljer WordPress CMS

In Nyheter, SDL Tridion Sites, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Detta måste bli en av de större svenska referenserna för WordPress. Lagom till att de nya sommarglassarna från Unilever (som tidigare valt en platta av SDL Tridion) och GB Glace kommer valde företagen 2011 en WordPress 3 CMS för de skandinaviska GB.se-sajterna.

Wly Communications i Halmstad fick hålla ihop arbetet tillsammans med Odd Alice (Thord Daniel Hedengren och Malin Jonsson). Beställare var Martin Sandén och Fredrik Larsson. GB-sajten ska lanseras i Sverige och i Finland.

En nutidsanpassad webbplats som skulle sticka ut och skilja sig från mängden, var uppdraget. Wly står sedan tidigare bakom industriföretaget Findus.se sajt (Microsoft .NET kund i Sverige och Microsoft VB i Norge) och Frisko i Danmark.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Johnson & Johnson köper in dyr logotype, ADs får panik

Iaktagelser då: Navigationen består av grafiska drop-downs. En opaginerad Disqus får hantera kommentarerna för GB. Det finns en scrollbar med glassar i den rätt utdragna startsidedesignen. En stor, mycket grafisk footer används. Det finns en sedvanlig Facebook Pages-widget, men kul att flikindela Twitter, taggar och just samma widget efter troligtvis det mest efterfrågade behovet. Det finns en top 15 för mest visade glassar. Samt ett Filmrum med Youtube’s. Sayhey-integrationen för vykort finns utlänkad från sajten.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Netlify headless får 22 mdr värdering, anledningarna till hysterin

Thord Daniel Hedengren utvecklar resonemanget kring WordPress i en release:

– Det är uppfriskande att se varumärken som GB och Frisko välja öppen källkod i allmänhet och WordPress i synnerhet. På ett mer tekniskt plan har vi tagit det bästa med WordPress för att erbjuda den funktionalitet som behövs på så här stora sidor, något som ytterligare bevisar hur flexibel publiceringsplattform det faktiskt är.

Team:
Jessica Broman, AD/Illustratör
Adam Radi, AD-assistent
Anna Blomdahl, Copy/kreatör
Daniel Wångsten, Copy/kreatör
Kim Gustafsson, Projektledare/kreatör

Kommentarer

Leave a Comment