Göteborgs stad sparar CO2 med ny B2G e-handelsplattform av eComero

In Adobe Commerce / Magento, E-handel, Nyheter, Offentlig sektor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Meal Makers är en ny B2B-inrikad marknadsplats i regi av Göteborgs stad med fokus på att minska det svenska matsvinnet. Marknadsplatsen baseras på eComero Punchout-teknik för alla inköp av mat med korta datum.

För ett par år sedan märkte Göteborgs stads förvaltning matsvinn som en stor källa till Co2-utsläpp. Ett initiativ för att minska de offentliga förvaltningarnas matsvinn med 50 % (ska minska CO2-utsläppen med över 480 ton) startades. Köken i den offentliga förvaltningen i Göteborg (skolor etc) serverar över 20 miljoner portioner årligen, och en del av detta initiativ är att istället skaffa råvaror från Meal Makers.

Alla svenska kunder som handlat upp Microsoft 365 på sistone hittar ni i MKSE.com dagligen uppdaterade Microsoft 365/Dynamics ERP/CRM-sektion. Läs allt här.
Göteborgs Stad ville integrera sin nya B2B/B2G e-handelsplattform med stadens upphandlingssystem Visma Proceedo. Allt via en s.k ”Punchout-lösning”. Punchout ska kunna kontrollera krav i anbud och med säljande företag, en annorlunda process inom t ex hur det går till i B2C e-handel. Det ska göra det möjligt för kockarna att köpa matvaror enligt de upphandlingsprocesser och regler som Göteborgs Stad ställer, samtidigt som Mealmakers har traditionell beställningar till leverans. Mealmakers.se är byggd med Adobe Magento e-handelsteknik.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Byrån tar helt över hos kunden, "driver hela e-handelsavdelningen"

Meal Makers var det enda företaget som lämnade ett anbud, berättar Ann Sagvall som är upphandlare på Inköp och upphandling på Göteborgs stad.