Happiness släpper Fasching.se på Drupal CMS

In Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Nu är driftiga Happiness klara med webbplatsen till jazzklubben Fasching (Fasching.se) på Drupal CMS. MKSE.com nämnde projektet tidigare i år.

En ganska grå Drupal-historia (igen) som förlitar sig på innehållet i de 48 (!) st (3 rader *16) 200px × 135px lika stora startsidepuffarna. De stora länk/erbjudande-knapparna i topp med tillhörande (nedstängningsbar) pratbubbla känns bra. Pratbubblan återkommer sedan även på andra puffar. Snygga badges även till startsidepuffarna.

I projektet säger sig Happiness arbetat med koncept, informationsstruktur, design- och gränssnittsskisser, prototyping och interaktionsdesign, konfigurering och utveckling i Drupal, framtagning av tema till Drupal samt redaktionellt arbete.

Features enligt Mattias Axelsson är:

  • Kopplingen till Spotify för enkel lyssning på kommande artisters album
  • Startsida som visar upp kommande artister och artistsidor med taggar och integrerade YouTube-klipp.
  • Jazzmixen på SoundCloud (”mysig och exklusiv”).

De som vill integrera Spotify på sin Drupalsajt hittar modulen här: drupal.org/project/spotify

Vecka 37 vart en stor vecka för Drupal-Sverige, många fina referenser.

Kommentarer

  1. Pingback: Tweets that mention Happiness släpper Fasching.se på Drupal CMS | Might Know Something Else -- Topsy.com

  2. De verkar tydligen förlita sig helt på höga upplösningar hos besökarna, och begreppet ”graceful degradation” ser inte ut ha varit någon ledstjärna i arbetet. Visst, det kanske finns en målgruppsanalys i bagaget som motiverar deras val, men många användare kommer nog få en något knasig upplevelse.

    Eller är det jag som underskattar normalsurfarens förmåga att tweeka sina upplösningar och/eller investera i widescreen-skärmar?

Leave a Comment