Helsingborg släpper öppet intranät efter 32 månaders projekttid

In Intranät, Nyheter, Offentlig sektor, Office 365 SharePoint Online, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Update: Igår öppnades Helsingborgs nya intranät, berättar Joakim Jardenberg i ett inlägg. Allt på en WordPress med New Relic och ReadSpeaker som även ska fått stort fokus på sök.

Projektet att kombinera en WordPress med den tidigare SharePoint dokumenthanteringen berättade Helsingborgs IT-ansvarige om redan i maj 2014.

Lite mystiskt är att trots att det är ett nyproducerat intranät, så rymmer det fyra (!) gamla sub-intranät och två förvaltningar som nås via en dropdown. Men det kanske är mer självförklarande för standens personal. Som inte är de enda som når Helsingborg stads intranät. Medborgare släpps in i en gästinloggningsvariant ”enligt offentlighetsprincipen”. Däremot ska inte innehåll vara externt sökbart (vilket stämmer).

Men liksom på Helsingborg.se finns det flera stora buggar vid lansering. Sökresultaten har fortfarande element från CMS:et kvar utskrivet. ”Edit module” kommer före varje resultat.

0,5 år
sedan inleddes arbetet med det kombinerade WordPress intranätet

Webbplatsen har testats i en beta-version tidigare under året.

Helsingborgs Calle Rydh och Björn Westerlund påpekar i två kommentarer till MKSE att 2014-projektet tydligen lades ned till förmån för detta, som startade i januari 2016 och alltså tog runt ett år. Utvecklingsdelen startade i april 2016 och Jocke Jardenberg ska knappt alls varit inblandad i projektet.

Kommentarer

 1. 1. Arbetet har så klart inte pågått i 32 månader. Det gjordes en pilot med HR-sidorna för länge sedan. Sedan utvärderades och formerades planen, och startade om med full kraft under våren 2016. Hela den processen finns dokumenterad här: https://intranat.blogg.helsingborg.se

  2. Jag slutade i staden, helt enligt plan, november 2015 och har alltså inte haft något med det här arbetet att göra. Däremot gillar jag principerna, tycker gänget som byggt är otroligt duktiga och har hejat på från sidlinjen. Eller ”följer från läktaren” som jag skriver i posten du kunde länkat till: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10154645610700953

  3. Det är inget mystiskt alls med sub-intranäten. Hela uppbyggnaden är sådan. ”Förvaltningarna har fria händer att själva bygga sina sidor utifrån sina egna behov. Därför kan man säga att det blir många olika intranät. Men allt hålls ihop i samma nätverk och har en och samma startsida – Portalen.”
  https://intranat.blogg.helsingborg.se/2016/11/17/fragor-och-svar-om-lansering/

  4. MIndre buggare är inget ovanligt eller mystiskt, det viktiga är väl att de hanteras på ett vettigt sätt. Den du pekar på verkar vara löst nu. https://intranat.helsingborg.se/?s=personal Vilka är de andra ”stora buggarna”, jag är säker på att Carl, Björn, Lotta och resten av gänget gärna fixar dem också.

  5. Eftersom du återkommer till mig på slutet så kan det vara värt att notera en gång till: Jag tar ingen som helst ära för det här arbetet och det har inte varit min mening. Jag är bara en stolt och glad Helsingborgare, det här bygget är – menar jag – precis sådant som offentlig sektor ska vara stolta över. Inte minst som det inte bara är innehållet som är öppet, utan även koden. Det tycker jag borde intressera dina läsare: https://github.com/helsingborg-stad/Intranat

Leave a Comment