IKEA storsatsar på Oracle för fördubblad e-handel med Customer Experience

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Ikea ska växa digitalt när totala omsättningen ska fördubblas till 50 miljarder euro år 2020. En nya e-handelsplattform baserat på 2013-valet av Oracles svit används för detta och denna ska driftas tillsammans med outsourcingpartnern IBM som även har rollen som systemintegratör.

Orderhanteringssystemet är från IBM och HCL och Capgemini är de andra konsulterna som finns inblandade.

IKEA har tidigare haft en lösning på Autonomy Interwoven TeamSite CMS. Sedan gick EPiServer Commerce pilotprojekt rätt långt inom koncernen för att efter något år läggas ned. Även Dynamicweb CMS, TYPO3 och Drupal har använts inom olika IKEA-projekt.

Nu blir det en omnikanallösning med många alternativa vägar att välja och få hem sina platta paket samt möjlighet att få hjälp med att skruva ihop en nya möbel. E-handeln innehåller även omnikanalfunktioner som kan användas på Ikeas varuhus – som inköpslistor före besöket, hjälp att hitta rätt i affären och skräddarsydda erbjudanden för den som vill.

0st
varuhus i 27 länder har ikea
Ikea erbjuder e-handel på 13 av sina 28 marknader.

Carole Bates, ansvarig för customer experience, kundupplevelser på Ikea berättar för CS:

”– Vi håller på att bygga upp vår kunskap kring hur handel går till i en digital miljö. Vi kan väldigt mycket om hur handeln går till i våra varuhus men nu breddar vi oss till flera kanaler. Målet är att integrera den fysiska och den digitala handeln så att kunderna kan röra sig fritt mellan de olika kanalerna.”

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Fältservice, vägledning och snabbsvar i Oracles stora AI-uppdatering

Kommentarer

  1. Pingback: Martech kan bli riktigt dyrt när projektet dras med förseningar – Digitala pulsen på marknaden

Leave a Comment