Intrum Justitia bygger nytt med mer proaktiv utvecklingsprocess och effektiv förvaltningsstruktur

In Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Bara en kort tid innan nyheterna om det problematiska samgåendet med Lindorff valde inkassoföretaget och Episerver-användaren Intrum Justitia att gå live med sin nya, externa webbplats. Den rullades ut för samtliga länder bolaget där bolaget är verksamma berättar Patrik Hassel för MKSE.com.

De nya webbplatserna ligger på Episerver 9 levererad av Metamatrix. En stor utmaning i projektet ska varit att synkronisera samarbetet med alla landskontor då lanseringen skulle ske samtidigt på alla marknader.

”- Med hjälp av Metamatrix pedagogiska process  landade vi med gemensamma krafter projektet enligt tidtabell och budget.”

Säger Annika Närling, webbansvarig hos Intrum Justitia.

En annan viktigt del av leveransen ska varit att implementera en effektiv förvaltningsstruktur i kombination med en proaktiv utvecklingsprocess för att minska kostnader, underlätta underhåll och att få redaktörer att samverka genom att ta fram goda exempel. Detta ska projektteamet löst genom att samarbete tätt inom projektgruppen och med webbansvariga i respektive land.

Tidigt i projektet påbörjades arbetet med allt innehåll. En ”god portion uppfinningsrikedom” ska dessutom ha behövts för att gå i mål.

2011 skrev MKSE om hur Circuit / GetUpdated jobbade med Intrum Justitia då de bytte ut en RedDot 7.1 CMS mot Episerver 6.

Konkurrensverket ska fortfarande titta på om  Nordic Capital-ägda Lindorff  får ta över svenska Intrum Justitia.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Svenska myndigheter skriker efter Matomos Google Analytics-ersättare, konsulterna formerar sig

Leave a Comment