Jeeves lämnar Plone för Drupal

In Drupal by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

Projektledare Matts Hildén berättar för MKSE att Wunderkraut fått ansvaret att ta fram en ny Drupal 7 åt senaste kunden Jeeves globala webbplats.

http://www.ekonomiprogram.biz/images/jeeves_11.jpg

Jeeves lämnar det i Sverige rätt impopulära CMS:et Plone till förmån för en Drupal. Planerad lansering är hösten 2013.

Jeeves är en svensk leverantör av affärssystem (ERP-system) som utvecklar affärssystem för olika typer av kunder. Jeeves är själva inte helt obekanta på MKSE. Deras affärssystem innehåller även en e-handelslösning vi tidigare skrivit om.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Optimizely, Acquia och Adobe i en klass för sig som DXP

Kommentarer

  1. Görs ej av Wunderkraut Sverige, men Lettland. Angående att Wunderkraut har fått ansvaret att ta fram en ny Drupal 7 åt senaste kunden Jeeves. Jag har hört från flera oberoende källor att uppdraget utförs av Wunderkraut Lettland. Jag förmodar att det förklarar Wunderkraut Lettlands fordran på 123 337 kr.

  2. Plone CMS har servat Jeeves väl i över 6 år som jag hade dem som kund. Förra året började på Propeople och offererade då en Drupallösning till dem men förlorade mycket riktigt mot Wunderkraut, där utvecklarna sitter i Lettland.

  3. Pust och stön vad alla tror sig veta… Sajten är utvecklad av Wunderkraut i Lettland och Wunderkraut i Sverige, med olika ansvarsbitar. Inget konstigt med det.

  4. Precis som Frusta skriver levereras projektet genom ett samarbete mellan våra kontor i Stockholm och Riga. Koncept och design har Jeeves tillsammans med oss på Stockholmskontoret arbetat fram. Under utvecklingsprojektet har jag (PM) arbetat och front-end utvecklats från Stockholmskontoret medan större delen av Drupalkonfigurering och back-end har utvecklats i Riga. Som sagt inget unikt upplägg men ett väldigt lyckat samarbete, resultatet får ni själva bedöma när webben lanseras i höst!

Leave a Comment