Jive FUD:ar Slack, avtäcker ”nytänkande” intranät med många API-kopplingar

In Intranät, Jive Software, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Framtiden för Jive återfinns i sociala och interaktiva intranät. Bakgrunden med egna forumlösningar i java förpassas allt mer till historien.

Det nya primära erbjudandet går under namnet Jive-n Interactive Intranet och är en heltäckande lösning som Jive vill ska knyta ihop samtliga platser anställda idag använder för intern kommunikation.

Jive anser att dagens intranät används alltför mycket som ”pull”. Medarbetare måste aktivt själva skapa sig tillgång till nätet, det gör de ”enbart” till 51% enligt en egen siffra. Men framtiden ligger i att de fungera mer som en aktiv ”push” idé där all typ av kommunikation sker.

Det ska ske genom de färdiga integrationer mot populär slutanvändarmjukvara som Gmail, Microsoft Outlook och Office-paketet Jive-n ståtar med. Det finns även integrationer med molndata som Salesforce och Office 365.

I säljinformationen pratar även Jive-n om röst-integration. Men det är osäkert hur den fungerar.

Även här, som när Microsoft avtäckte Microsoft Teams anges Slack som en av de kanaler kunderna idag ”tvingas arbeta på”. Jive har en historik att FUD’a konkurrenterna. De gjorde samma sak redan 2010, då mot Drupal.

En 30 dagars test finns uppe för de som känner sig lockade. På fem år har Jives börskurs fallit från 27 dollar till dagens 3,80 dollar. I somras sparkades 100 anställda.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Offentliga England investerar stort i Salesforce och Slack

Leave a Comment