Kanal5.se väljer open source CMS

In Drupal, Liferay, Nyheter, Optimizely/Episerver by edenstrom10 Comments

Kanal 5’s tv-sajt Kanal5.se är byggd på JavaScript-styrda open source plattformen Liferay. En av leverantörerna är svenska Zwei. Kanal5.se nyttjar även JBoss applikationsserver, MySQL-databas under RHEL, Spring/Hibernate, Struts/Tiles, JSR-168-portal och jQuery. Liferay blev och är fortfarande ett omdiskuterat val. Liferay-plattformen är ovanlig i Sverige. Kanal 5’s installation lanserades under stora problem och lider fortfarande av en del barnsjukdomar. Ett alternativ för Kanal 5 kunde varit t ex Drupal. I andra länder har Novell, AEG O2, Pantech och...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Varför ser du Liferay platformen som JavaScript-styrd?

 2. Varför ser du Liferay platformen som JavaScript-styrd?

 3. Att vissa sajter baserade på Liferay eventuellt använder JavaScript på ett felaktigt sätt innebär inte att den javabaserade portalplattformen Liferay skulle vara JavaScript-styrd.

 4. Att vissa sajter baserade på Liferay eventuellt använder JavaScript på ett felaktigt sätt innebär inte att den javabaserade portalplattformen Liferay skulle vara JavaScript-styrd.

 5. Att vissa sajter baserade på Liferay eventuellt använder JavaScript på ett felaktigt sätt innebär inte att den javabaserade portalplattformen Liferay skulle vara JavaScript-styrd.

 6. Kanalnio.se av Zwei från 2008 är den andra av extremt få svenska Liferay sajter. Trist för femman att inte kunna byta kod. Men det (koddelning) verkar å andra sidan inte koncernkollegorna Expressen.se och Tv4.se kunna göra heller.

  Kanal5.se har nyttjar Liferay, JBoss
  applikationsserver, MySQL-databas under RHEL, Spring/Hibernate, Struts/Tiles, JSR-168-portal och jQuery.

 7. Kanalnio.se av Zwei från 2008 är den andra av extremt få svenska Liferay sajter. Trist för femman att inte kunna byta kod. Men det (koddelning) verkar å andra sidan inte koncernkollegorna Expressen.se och Tv4.se kunna göra heller.

  Kanal5.se har nyttjar Liferay, JBoss
  applikationsserver, MySQL-databas under RHEL, Spring/Hibernate, Struts/Tiles, JSR-168-portal och jQuery.

 8. Pingback: Liferay från EdgeGuide och Castrix

Leave a Comment