Kanal5.se väljer open source CMS

In Drupal, Liferay, Nyheter, Optimizely/Episerver by edenstrom10 Comments

Kanal 5’s tv-sajt Kanal5.se är byggd på JavaScript-styrda open source plattformen Liferay. En av leverantörerna är svenska Zwei.

Kanal5.se nyttjar även JBoss applikationsserver, MySQL-databas under RHEL, Spring/Hibernate, Struts/Tiles, JSR-168-portal och jQuery.

Liferay blev och är fortfarande ett omdiskuterat val. Liferay-plattformen är ovanlig i Sverige. Kanal 5’s installation lanserades under stora problem och lider fortfarande av en del barnsjukdomar. Ett alternativ för Kanal 5 kunde varit t ex Drupal.

I andra länder har Novell, AEG O2, Pantech och Vodafone baserat communities på Liferay-plattformen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Vissa förändringar i Gartner Digital Experience Platforms 2022

Kommentarer

 1. Varför ser du Liferay platformen som JavaScript-styrd?

 2. Varför ser du Liferay platformen som JavaScript-styrd?

 3. Att vissa sajter baserade på Liferay eventuellt använder JavaScript på ett felaktigt sätt innebär inte att den javabaserade portalplattformen Liferay skulle vara JavaScript-styrd.

 4. Att vissa sajter baserade på Liferay eventuellt använder JavaScript på ett felaktigt sätt innebär inte att den javabaserade portalplattformen Liferay skulle vara JavaScript-styrd.

 5. Att vissa sajter baserade på Liferay eventuellt använder JavaScript på ett felaktigt sätt innebär inte att den javabaserade portalplattformen Liferay skulle vara JavaScript-styrd.

 6. Kanalnio.se av Zwei från 2008 är den andra av extremt få svenska Liferay sajter. Trist för femman att inte kunna byta kod. Men det (koddelning) verkar å andra sidan inte koncernkollegorna Expressen.se och Tv4.se kunna göra heller.

  Kanal5.se har nyttjar Liferay, JBoss
  applikationsserver, MySQL-databas under RHEL, Spring/Hibernate, Struts/Tiles, JSR-168-portal och jQuery.

 7. Kanalnio.se av Zwei från 2008 är den andra av extremt få svenska Liferay sajter. Trist för femman att inte kunna byta kod. Men det (koddelning) verkar å andra sidan inte koncernkollegorna Expressen.se och Tv4.se kunna göra heller.

  Kanal5.se har nyttjar Liferay, JBoss
  applikationsserver, MySQL-databas under RHEL, Spring/Hibernate, Struts/Tiles, JSR-168-portal och jQuery.

 8. Pingback: Liferay från EdgeGuide och Castrix

Leave a Comment