Kanal5.se väljer open source CMS

In Drupal, Liferay, Nyheter, Optimizely/Episerver by edenstrom10 Comments

Kanal 5’s tv-sajt Kanal5.se är byggd på JavaScript-styrda open source plattformen Liferay. En av leverantörerna är svenska Zwei. Kanal5.se nyttjar även JBoss applikationsserver, MySQL-databas under RHEL, Spring/Hibernate, Struts/Tiles, JSR-168-portal och jQuery. Liferay blev och är fortfarande ett omdiskuterat val. Liferay-plattformen är ovanlig i Sverige. Kanal 5’s installation lanserades under stora problem och lider fortfarande av en del barnsjukdomar. Ett alternativ för Kanal 5 kunde varit t ex Drupal. I andra länder har Novell, AEG O2, Pantech och...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Varför ser du Liferay platformen som JavaScript-styrd?

 2. Varför ser du Liferay platformen som JavaScript-styrd?

 3. Att vissa sajter baserade på Liferay eventuellt använder JavaScript på ett felaktigt sätt innebär inte att den javabaserade portalplattformen Liferay skulle vara JavaScript-styrd.

 4. Att vissa sajter baserade på Liferay eventuellt använder JavaScript på ett felaktigt sätt innebär inte att den javabaserade portalplattformen Liferay skulle vara JavaScript-styrd.

 5. Att vissa sajter baserade på Liferay eventuellt använder JavaScript på ett felaktigt sätt innebär inte att den javabaserade portalplattformen Liferay skulle vara JavaScript-styrd.

 6. Kanalnio.se av Zwei från 2008 är den andra av extremt få svenska Liferay sajter. Trist för femman att inte kunna byta kod. Men det (koddelning) verkar å andra sidan inte koncernkollegorna Expressen.se och Tv4.se kunna göra heller.

  Kanal5.se har nyttjar Liferay, JBoss
  applikationsserver, MySQL-databas under RHEL, Spring/Hibernate, Struts/Tiles, JSR-168-portal och jQuery.

 7. Kanalnio.se av Zwei från 2008 är den andra av extremt få svenska Liferay sajter. Trist för femman att inte kunna byta kod. Men det (koddelning) verkar å andra sidan inte koncernkollegorna Expressen.se och Tv4.se kunna göra heller.

  Kanal5.se har nyttjar Liferay, JBoss
  applikationsserver, MySQL-databas under RHEL, Spring/Hibernate, Struts/Tiles, JSR-168-portal och jQuery.

 8. Pingback: Liferay från EdgeGuide och Castrix

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.