Kommunerna som är bäst på information till medborgarna

In Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Avantime tipsar om att Sveriges alla 290 kommuners webbplatser har undersökts av ett externt team av studenter. De undersökte om man inom tolv verksamhetsområden kunde få svar på 200 vanliga medborgarfrågor inom två minuter genom att söka på hemsidan. Till detta lades 16 frågor för att undersöka en webbplats sökfunktion.

Bästa medelbetyget ibland Sveriges alla 290 kommuners webbplatser fick:

1. Huddinge (EPiServer CMS av bl a Extrude)

1. Tyresö (EPiServer CMS av Avantime)

3. Umeå (SiteVision CMS av Limepark )

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  AI beräknar besökare på återvinningen, minskar besökstrycket på webben

4. Lomma (SiteVision CMS)

5. Linköping (EPiServer CMS av Sogeti)

SiteVision värnar om sina kommunala referenser, här har de tagit fram en fin lista över de 100+ kommuner som valt SiteVision.

Och apropå SKL och SKL.se, projektet SAFARI av Getupdated är en ASP customlösning, eller vad? Tråkiga URL:er hur som helst. SKL verkar för övrigt kört hårt med copy-paste från Riksdagens ”Om webbplatsen”, se här: ”Om du länkar till skl.se vill vi att du anger länken till skl.se på ett neutralt sätt. Vi vill inte att du använder så kallad ramlänkning. Länka alltså inte så att riksdagens webbplats placeras inom ramarna för en annan webbplats”. Här är originalet hos Riksdagen.se Länkningspolicy (EPiServersajten är gjord av Logica).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så resonerade Saab när de valde ny cloud- och innovationspartner

Leave a Comment