Läkartidningen moderniserar med EPiServer, InDesign och Dynamics

In DMP, Data Management Platform, Episerver, Microsoft Dynamics 365 by Martin EdenströmLämna en kommentar

Jens Kristensen på XLENT Business Integration berättar om deras omfattande uppdrag för Läkartidningen som nyss gick live.

läkartidningen

Tidningens arbete innebar tidigare ett till stora delar manuellt arbete med svagt systemstöd i flera processer. System utformade för att passa tidningens proceser inom försäljning, annonsering, produktion, bildhantering, referentgranskning, print/digital publicering, administration/fakturering etc. efterfrågades.

Den tekniska består av flera delar. Det centrala systemet byggs på Microsoft Dynamics, som hantera en stor mängd objekts relation till varandra. I det systemet skapas allt innehåll, det håller reda på kontaktpersoner, kunder, annonser, fakturor, bilder, publiceringskanaler mm.

Fler artiklar om ämnet:  Alla detaljer bakom kommande Afound.com lyx e-handel

Publiceringen på webben sköts av EPiServer. Printtidningen skapas i Dynamics och skickas över digitalt till tryckeriet. Innehållet och annonser kan editeras i Adobe InDesign, via en connector som heter Easy Catalog. Referentgranskningen sköts genom det webbaserade verktyget ScholarOne. Filerna hanteras av Drop box file management.

Till det kommer ett större arkiv och bildhantering. Båda dessa sköts av Dynamics och arkivet blir sökbart genom EPiServers sökverktyg EPiFind. Läkartidningen arbetar på arbetsstationer från Mac.

Teknikprojektet på gick mellan sommaren 2012 och våren 2013.

Fler artiklar om ämnet:  XLENT går mot CRM och CX, förvärvar Cybernetics

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.