lemoon: EPiServer tappar kunder

In Nyheter, Optimizely/Episerver, Polopoly Atex by edenstrom2 Comments

Rickard Hansson på Mindroute, som står bakom svenska CMS:et lemoon, påpekar att EPiServer visst tappar kunder. Trots att inte EPiServers vd Peter Larsson verkar tro det.

EPiServer tappade själva en badrumstillbehörsstillverkande aktör i Bromölla för att de var för dyra” skriver Rickard Hansson.

Mindroute, som grundades för 5 år sedan, är långt ifrån en jätte. Tillsammans med uppköpta Way2IT (är du kvar, Martin Löfberg?) omsatte 13-mannabolaget Mindroute strax över 11 miljoner kronor under 2007. Moderbolaget ökade enbart med 11 procent från tidigare år.

Trots 720 installationer (egen uppgift) samt en kundlista som innehåller Sony Ericsson, Arkitektkopia, ELLE, Wayfinder, Katvig och Anoto.

Kommentarer

  1. EPiServer kommer att fortsätta att bredda sig och därmed bli dyrare. Det lämnar flankerna fria för andra CMS där små och mellanstora projekt inte kan/vill lägga 150.000kr i grundlicens för ett projekt. Jag fortsätter att efterfråga en EPiServer Light eftersom jag anser att systemet är mycket bra och att det finns utrymme för att skala produkten i funktionalitet.

  2. EPiServer kommer att fortsätta att bredda sig och därmed bli dyrare. Det lämnar flankerna fria för andra CMS där små och mellanstora projekt inte kan/vill lägga 150.000kr i grundlicens för ett projekt. Jag fortsätter att efterfråga en EPiServer Light eftersom jag anser att systemet är mycket bra och att det finns utrymme för att skala produkten i funktionalitet.

Leave a Comment