Marketing Automation aktörerna att räkna med

In CXM, Marketing Automation, Nyheter, Online Marketingby Martin Edenström1 Comment

SiriusView har presenterat en uppdatering för sin Marketing Automation Platforms.

Marketing Automation Platforms 2014 innehåller 6 nya aktörer vilket tar listan upp till 17 recenserade bolag. Nya på listan är t ex Salesforce.com och Adobe som har kommit in i bilden genom jätteförvärven ExactTarget/Pardot samt Neolane.

Content aktiva Marketo är studiens vinnare i år med en total poäng om 12.8. På andra plats är Oracle Eloqua med 12.7 poäng och därefter Teradata Aprimo med 12.1 poäng och IBM EMM Unica med 11.7 poäng. Skuggar gör i fallande ordning Pardot, Adobe Campaign Neolane och Silverpop.

Fler artiklar om ämnet:  Framtidens content går att skapa innan det existerar, Adobes chef förväntansfull

En besvikelse för storsatsande Adobe som bland annat får dåliga betyg för sitt användargränssnitt. Det anses för komplext. Dessutom fallerar Adobes klassiska non-partner utrullningsstrategi. Det finns det för få konsulter som kan Adobe Campaign enligt SiriusView. Det är lustigt att Adobe främst anses vara en SME-produkt i USA när prislapparna för ofta omfattande Adobe Marketing Cloud CXM-projekt i Sverige brukar landa på ett tvåsiffrigt antal miljoner.

Marketo vinner mycket tack vare sin fyra-stegs-modell för att lära marknadsförare verktyget snabbt. Marketo får både ris och ros för sin tighta Salesforce.com integration samt hyllas för framförallt användarbarheten för SME-segmenten.

Fler artiklar om ämnet:  Yves Rocher, Timberland och ToysR US Marketing Automation partner till Sverige via Data Talks

CMS-aktören Sitecore, på god väg att omstöpas till ett online marketing bolag, återfinns på en mindre smickrande total elfteplats, bakom i Sverige okända aktörer som CallidusCloud, SalesFusion och Act-On. Även om det ser bättre ut då enbart Sitecores Enterprise-fokus listas i grafen ovan.

act-on
adobe
CallidusCloud
Click Dimensions
eTrigue
HubSpot
Unica
Marketo
Net-Results
Oracle Eloqua
Pardot
Right On
silverpop
salesfusion
Sitecore
Teradata
Treehouse Interactive

Kommentarer

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.