MediaMarkt.se live på WebSphere Commerce, inte enferno e-handel

In Check out/Kassasystem, HCL Commerce, IBM, Storm Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

Då borde det vara dags att lansera det svenska projektet för Media Markt e-handel. I våras meddelade Media Markt att Sverige inte gått på den centrala linjen med IBM WebSphere Commerce utan istället valt den lokala produkten enferno Storm. Med erfarenhet från tidigare, snarlika kunder som OnOff och inWarehouse.

Men den e-handel som idag visas upp är en klassisk Media Markt IBM WebSphere Commerce javalösning. Inte .NET enferno.

Även designen är en mycket snarlik tidigare lösningar. Dels den tidigare svenska produktbladssajten men även de andra europeiska sajterna. Där återfinns en carousel, vänstermeny med kategorier, de typiskt skrikigt grafiska prislapparna, badges för varukorgsinnehåll och ”Mitt MedieMarkt”. Den senare är en liten flik med varuhus-listning, aktuella annonser för valt varuhus och telefonnummer. Bakom inloggning finns även en medlemssektion.

Det finns två olika nyhetsbrev, ett som kräver inloggning och ett som inte gör det (!). Båda kallas ”nyhetsbrev”.

enferno användes av en annan lansering i oktober 2012, Storochliten.se.

Kommentarer

  1. ”Johan Rosenblom Media Markts marknadschef: Elektronikjätten varslar hela huvudkontoret inklsuive e-handelschef.” Kan det ha med detta att göra?

  2. MediaMarkt har uppdaterat sin IBM WebSphere Commerce till en ”halvresponsiv” variant (tre steg, men mobile verkar inte tas hänsyn till) där mycket av jobbet verkar skötts av tyska RedBlue.de. Beställare var Magnus Pettersson, e-handelsansvarig på Media Markt.

  3. FACT-Finder hälsar att nya MediaMarkt.se har fått uppdaterad sökning/navigation med ”bildskärmsvariant” uppe på vänster sida samt en filtrering som är normaliserad och grupperad med FACE-Finder Data Quality Server.

Leave a Comment