Mer om Klarna Checkout

In Check out/Kassasystem, Facebook Open Graph, Featured, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Nordic Ecommerce Summit i Stockholm avtäcktes Klarna Checkout efter några månaders spekulation.

De är helt sonika ett Facebook Open Graph berikat alternativ till en stor eller liten e-handels kassa-hantering. Kassan ska utöver den sedvanliga fakturahanteringen, som Klarna och butikerna tidigare tjänat pengar på, även erbjuda betalkort och alla andra betalsätt.

Butikerna blir Klarnas kund och de säger sig jobbat hårt för att anpassa produkten efter det kassatypflöde som fungerar allra bäst för en generell e-handel (måste varit svårt). De har satsat på få fält då deras undersökningar visar vilka fält som minskar konvertering. Samt Checkout ska ha vissa designmöjligheter för att e-handlare ska kunna designa kassan efter egen e-handelsdesign. Kassan ska fungera så att den sätter samma pris på alla betalsätt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Jacy´s Hotel & Resort, Steam Hotel och Ellery Beach House väljer Omniarch för e-handel

De 100 utvecklare som anställdes för bygga Checkout ska även byggt tjänster för att erbjuda en enkel integration/uppstart av produkten.

Klarna lockar även med att hjälpa till med att räkna fram och rekommendera det betalsätt som konverterar bäst. Har en e-handlare tidigare tjänat några kronor på Klarna fakturahantering lovas nu ytterligare några spänn, troligtvis fortfarande på fakturavalet, men om villkor finns ska då även kortalternativ kunna ge samma marginaler. De räknar Checkout ut åt e-handlaren.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Shopify ska vara 36 procent bättre på checkout än utvald konkurrens

Klarna hoppas även gå i bräschen och skapa en typ av standard för hur en kassa ska se ut och fungera sett till t ex UX.

Förhoppningen enligt Sebastian Siemiatkowski är att ge små e-handelsbolag samma Payex/Paypal/Sveawebpay betalalternativ som annars främst stora bolag har råd med.

Driften ska även vara prioriterad, ”Klarna molnet” lovas god tillgänglighet och hoppas fördelarna ovan räcker för att kunderna ska våga ”lägga ut” kassan.

Kommentarer

  1. Det finns en oro bland e-handelsplattformar att Klarna i slutändan kommer att lansera en egen e-handelsplattform.

  2. Inte befogad. Om inte ens Microsoft orkar hålla ett ehandelsbolag rullande så blir det inte en lätt utmaning för ett Klarna med annat fokus.

  3. Finns även en oro att Kalrna har blivit för stora och låser in kunderna hos sig och konkurrerar ut alla andra aktörer inom betalsystem och får Monopol och sen får alla gå med på Klarnas priser som dom själva sätter.

Leave a Comment