Mittuniversitetet och LTU prövar på Liferay Portal

In Extranät / Portaler, Liferay, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Hur går det för de svenska universitetens studentportaler och samlingsplatser i Liferay Portal/CMS då?

http://www.miun.se/ImageVaultFiles/id_1159/cf_8/st_edited/Ja6nj94q_hdlyUdjZ6u0.png?~1159~Mittuniversitetets%20logotyp

Mittuniversitetet har valt systemet för sin studentportal med 18 995 användare och har rullat ut javasatsningen i år. Beställarna ska vara nöjda med systemet.

För Mittuniversitetet.se valdes istället EPiServer .NET tidigare 2011.

Luleå tekniska universitet har även sjösatt en egen open source Liferay-satsning 2009/2010, men det är tystare om den. Däremot syns att LTU.se uppgraderat sin Polopoly CMS till en senare version.

Det är just studentportaler och interwebbar som systemet testanvänds för. Ungefär som Drupal nyttjades för kampanjer/testsk0tt hos svenska företag för något år sedan.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Optimizely spöar Salesforce och Oracle som DX-svit, färre väljer betala

Även Uppsala och Karlstad Universitet ska labbat med Liferay under 2010-2011.

Tipstack till Thomas Berg.

Kommentarer

 1. Jag skulle inte riktigt vilja säga att det är testskott. Jag kan inte tala för alla implementationer, men de är i de flesta fall reella utvecklingsprojekt för framtida förvaltning. I Uppsala universitets fall så hanterar vi inte Liferay som något miljötest utan som en skarp plattform.

 2. Externwebben kör InfoGlue och det finns inga planer på att byta. 

  En enda site kör Liferay externt och det är den externa delen av vår projektplats, http://webb.uu.se enligt principen att vi äter vår egen hundmat

 3. Örebro universitet bygger i Liferay för sin studentportal, annars så bör din listning över svenska universitet och högskolor vara komplett.

  Andra intressanta som håller på med Liferay i vår omvärld är:
  Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet – http://www.ntnu.no/
  UNINETT leverer nett og IKT-tjenester til norske universiteter, høgskoler og forskningsinstitusjoner  – http://www.uninett.no
  Västra Götalandsregionen – http://www.vgregion.se/

Leave a Comment