.NET Awards 2009 pushar MOSS 2007 externwebb

In Nyheter, Office 365 SharePoint Online, SharePoint MOSS 2007 by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Årets .NET Awards har avgjorts. Inte mycket fokus på CMS eller renare webbprojekt där, mer CRM, säljstöd och IT-infrastruktur. Men det fanns ett pris, ”.NET Awards 2009 Samarbete och affärsplanering” som landade hos en externwebbplats.

Men då är det inte EPiServer CMS 5, Umbraco eller .NET-kollegorna det gäller, men den i externwebb udda och oftast ifrågasatta fågeln SharePoint MOSS 2007. Beställaren, som gick hela vägen med en externwebb på MOSS 2007 under 2009, var Handelshögskolan. Förlorare var CANEA Improof och SharePoint i Stångåstaden TV-portal. I en annan kategori (Microsoft Dynamics) torskade trevliga Bygghemma.se av Avensia på Commerce Server 2009.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  HSB flyttar till Optimizely DXC-molnet efter ett decennium, ny partner

HHS-webben har även vunnit en ”Stevie Award – ”for customer service and sales professionals” kategori Home Page”. Leverantör var Sogeti samt Halvarsson & Halvarsson.

Ett tämligen genomskinligt försök av Microsoft att lyfta egna plattformen i fler sammanhang.

Under nästa år kommer det visa sig om SharePoint 2010 blir en mer framgångsrik, svensk externwebbplattform än sin föregångare. MKSE.com tippar på externwebbförsäljning på status quo, jämfört med i år.

Kommentarer

  1. Efter en första teknisk koll på SP2010 så ser jag inga dramatiska skillnader i tillgänglig kodrendering. Hoppas hitta skillnader…

Leave a Comment