NoA köper Hello Group, börjar erbjuda ”Design Systems”

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

NoA, The North Alliance, har gjort ett nytt förvärv de ämnar införliva i danska byårerna &Co. och Great Works/Making Waves. Det är danska Hello Group med VD Jakob Langemark och 60 medarbetare som ingår i familjen och danska erbjudandet om numera omkring totalt 90 medarbetare.

0st
medarbetare totalt i landet just nu

Hello Group har på senare tid talat sig varma om sitt erbjudande kring förvaltning och distribution av ”design”. Kallat ”Design Systems”, mycket snarlikt de klassiska sätten att se på ett digitalt varumärke genom en brand portal, en brand zone med gemensamma riktlinjer, mallar och centralt placerade UX-element såsom grafiska filer, javascript-ramverk och verktygsinställningar. Ett ”Design Systems” ska enligt Hello även hålla koll på individer, deras lokalisering (kontor de jobbar i för stunden), framtagna arbete etc. Lite som ett internt LinkedIN för design.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  NoA tar nya kunder på Salesforce, Hemnet ska bli smartare dataägare

På kundlistan står danska Coop (koncerngemensam kund), Danske bank, Alka, Köpenhamn stad, TDC, Lauritz.com och DFDS.

NoA-koncernen omsatte en miljard i fjol och ägs till 40 procent av olika nyckelpersoner på byråerna. Resten äger investment-bolaget Capman.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera.

Leave a Comment