Nya smekvänliga Di.se här, utdragen lansering störde

In Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Lagom till helgen, eller Di.Weekend som tidningen gillar att kalla den, har Dagens Industri äntligen kunnat gå live med sin utdragna re-design.

Plattformsbytet till Episerver och med ny Episerver-drift sommaren 2012 hyllades för en nästan obemärkt smidigt övergång, som följdes av branschledande, förbättrad prestanda. Men denna lansering har dragit ut å det grövsta.

Besökare har under flera månader fått dras med ”hopp” mellan skilda designer och miljöer, en på artikel.di.se och en på di.se. Den nya designen har nog förvillat en och annan besökare då den enbart återfanns på artikelsidorna. Inte direkt varumärkesvård då designerna avsevärt skiljde sig åt med den nya, större touchvänligare layouten, nya typsnitt och ny navigering. Men nu är äntligen även startsidan re-designad.

Det stora med den nya designen är att det decenniegamla rutnätet ännu mer borstats bort (även om den intäktsbringande toppbannerytan lever kvar) för en mer äkta responsiv design i flera steg.

di.se tablet

Nya Di.se ska även blivit personligare. Inloggade besökares namn upprepas tre gånger bara på startsidan (!). Men under den väl tillgängliga, i övre vänstre hörnet placerade nya ”Mitt Di” knappen återfinns ännu ingenting extra. Eller någonting alls för den delen (se bild).

Och helt omstöpt är fortfarande inte Di.se. Klickar besökare på någon typ av börskurser eller toppmenyvalet ”Börstjänster” hamnar man fortfarande på den gamla designen. Även DI TV ser ut som tidigare.

Nya DI.se designen innehåller även de moment MKSE.com skrev om vid årsskiftet samt i början av maj. Viss färgjustering till det mörkare, mer textbaserat navigeringsikonmanér, nedflyttade börsindikatorer, mest läst-lista, fler små löpbilder och en helskärmsmeny i halvtransparans.

Optimizely används för A/B-test och New Relic håller koll på prestanda. Nya sajten laddar rätt bra, 2-3s vid test. Den består av 4,1MB innehåll.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Rekordaktiv eventperiod, nu har årets första digital- och webbtävling avgjorts, vinnare är..

Leave a Comment