Pfizer bygger enorm, global Drupal 7 plattform

In Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Läkemedelskoncernen Pfizer med bl a Pfizer.se ligger sedan 2011-2012 på portalverktyget Liferay CMS. De lämnade då en EPiServer 5 upprättning av EDB (caset ligger kvar).

Ett open source CMS-beslut som de omgående verkar fått se över. För sedan i somras byggs en helt ny, global marknadsplattform på PHP-baserade Drupal 7. Drupal 6 fanns med redan i utvärderingen 2011 men åkte då ut, bl a på grund av bristade utrullningsmöjligheter. Men produkten i version 7 kom på nåder i en ny utvärdering vintern 2012. Anledningen ska ha varit:

”..the maturity, flexibility, security, scalability and cost of the platform”

Den allmänt kända bristen på senior Drupal-utvecklingskompetens löste Pfizer med att på kort sikt utbilda egna anställda (samma lösning som Ericsson.com tillämpade för sin Drupal-satsning). Framöver väntas däremot byråer kontrakteras.

Pfizer vill bygga in alla typer av projekt i sin plattform, både kampanjsajter på en sida, men även komplexa flerspråkssidor för olika marknader. Drupal’en som tas fram baseras på en utvärderad standard plattform tillsammans med centralt godkända moduler.

Det finns ett Drupal support team som arbetar enligt samstämmiga standarder för att lösningen ska klara trafik och skalbarhet samt ser till att allt som går live testas noga. Det ska gå att få ut en ny Pfizer-sajt på 3 dagar. Pfizer ska ha släppt flera hundra sajter sedan Drupal marketing platform’en kom upp.

Prfizer ska med  Spark tools ha byggt om användargränssnittet så det passade bolaget.

Kommentarer

  1. Japp, och jag såg att Dick (från Wunderkraut och Al Jazeera) kommer att jobba med det. Hans kompetens kommer verkligen att komma till nytta i det här projektet :-)

Leave a Comment